گرد و خاک ناشي از سهميه بندي ناگهاني بنزين سرانجام در حال فرو نشستن است و مردم کم کم خود را با شرايط تازه تطبيق ميدهند و صد البته مسولان. هرچند مدت مديدي بود که مسولان براي اجرايي کردن اين طرح دست دست ميکردند و قطعا با اين زمان طولاني بايد با مشکلات کمتري در اجرا مواجه ميشديم اما ظاهرا اين زمان تاثيري بر روند کار نداشت، به طوري که با شروع طرح، مشکل تهيه بنزين براي خارجياني که با خودرو خود و از طريق جاده وارد کشور ميشدند يکي از دهها مشکلي بود جلوهاي جدي به خود گرفت. به طوري که بسياري از ديدار ايران منصرف شده و راه بازگشت پيش گرفتند. اما سرانجام در نخستين روز هفته گذشته وزير نفت اعلام کرد براي حل اين مشکل کارت هوشمند موقت براي اين افراد صادر خواهد شد. هامانه گفت: افرادي که به عنوان توريست وارد کشور ميشوند نيز ميتوانند بر اساس ميزان سوخت مورد نياز خود براي تردد در داخل کشور، کارت هوشمند سوخت موقت دريافت کنند. براي صدور کارت در گمرک کشور و مبادي ورودي اين خودروها مکانيزمهايي طراحي شده و براي ارائه سوخت به اين خودروها نگراني وجود ندارد.
البته اميدواريم هرچه زودتر فکري هم براي وضعيت سوخت آژانسهاي مسافرتي و... شود تا دست اندرکاران اين صنعت در پيک سفر ايران دچار ضربه جدي و جبران ناپذير نشود. به ويژه که اين صنعت نو پا بسيار ضعيفتر از آن به نظر ميرسد که تحمل شوک ناشي از اين تحول را داشته باشد. از سوي ديگر اين نگراني وجود دارد که اگر سريعتر فکري به حال اين موضوع نشود رشتههايي که طي سالهاي اخير با صرف ميلياردها تومان براي رونق سفرهاي داخلي رشته شده، پنبه شود.
بهرهوري ناپايدار، طبيعت اصفهان را تهديد ميکند
کارشناسان و تصميم گيران، گردشگري را يکي از پاکترين صنايع ميدانند و معتقدند رونق آن ضامن توسعه پايدار در هر منطقهاي است. به ويژه که دنيا امروزي با مشکلات متعددي مانند بهرهوري ناپايدار، افزايش جمعيت، افزايش تورم که منجر به تخريب وسيع منابع طبيعي ميشود، کاهش حيات وحش و انقراض گونههاي جانوري، گسترش صنعت و .... رو به رو است عواملي که پيش از هر چيز نابودي طبيعت را در پي دارند.
اين اتفاقي است که به گفته مسولان محلي در اصفهان نيز در حال رخ دادن است. مسولان اين استان معتقدند اکوتوريسم يکي از بهترين راه حلها براي رفع اين مشکلات است.
\"سعيد بکتاش\"رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان اصفهان، در همايش \"اکوتوريسم (طبيعت گردي) در توسعه سفرهاي همگاني\" که هفته گذشته در اصفهان برگزار شد گفت: يکي از اهداف مهم در استان اصفهان، با توجه به موقعيت و نقش اکوتوريسم براي زندهسازي و حفظ منابع طبيعي، بهرهگيري از دکترين گردشگري است که بايد در مقياس ملي تهيه و تدوين شود.
13 آژانس مسافرتي غير مجاز در تهران تعطيل ميشوند
با بررسيهاي سازمان ميراث فرهنگي و صنايعدستي، گردشگري استان تهران، 13 آژانس مسافرتي غير مجاز تعطيل ميشوند.به نظر ميرسد سازمان ميراثفرهنگي، صنايع دستي و گردشگري تهران هر روز جديتر در پي نظارت و کنتري فعاليت دفاتر خدمات مسافرتي است. روند تعطيلي دفاتر خدمات مسافرتي در تهران همچنان ادامه دارد البته اين بار شيوهاي جديد. تا به حال تمام دفاتر خدمات مسافرتي که تعطيل شده بودند به دليل تخلف در انجام امور خود محکوم شده بودند اما اين بار مسولان تهران به سراغ دفاتري رفتند که کلا داراي مجوز رسمي نبودند.
سه وزارتخانه به شوراي عالي ميراث فرهنگي و گردشگري افزوده شد
رئيسجمهوري لايحهاي را تقديم مجلس کرد که در صورت تصويب آن، سه وزارتخانه بازرگاني، کارو امور اجتماعي و صنايع و معادن به ترکيب شوراي عالي ميراث فرهنگي و گردشگري افزوده ميشوند. اين تصميم جديد را به فال نيک ميگيريم و به معني اين که سرانجام دولت درصدد است شوراي عالي ميراث فرهنگي و گردشگري را جدي گرفته و به برگزاري جلسات آن بپردازد.
پرداخت نشدن هزينه 50درصدي يارانهاي تبليغاتي به آژانسهاي مسافرتي
پرداخت 50 درصد يارانه تبليغاتي به تورگردانها و دفاتر مسافرتي، که سال گذشته وعده آن داده شد، هنوز پرداخت نشده است. \"احمدسبط حسيني\" عضو هيأت مديره جامعه تخصصي تورگردانان و مدير عامل آژانس مسافرتي ايران سبط تور گفت: پرداخت هزينه 50 درصدي يارانه تبليغاتي ميتواند حمايتهاي مالي خوبي براي بخش خصوصي باشد.
پرداخت جوايز صادراتي که شامل 50 درصد هزينه تبلي
غات و ارائه 10 دلاربراي هر گردشگر آسيايي و 20 دلار براي هر گردشگر اروپايي يکي از برنامههاي سازمان براي تشويق برگزار کنندگان تورهاي ورودي بود. خبر اجراي اين طرح چند سالي است که گفته و شنيده شده و بعد از حدود 2 سال نيز بخشي از آن يعني ارائه جوايز 10 و 20دلاري به برخي از آژانسها اجرا شد. بنابراين شايد بتوان اميدوار قسمت دوم طرح نيز سرانجام محقق شود.
کتابچه سفرهاي همگاني ارزان قيمت چاپ و توزيع شد
کتابچه برنامه تورهاي دفاتر خدمات مسافرتي در راستاي همگاني، همهمکاني و همهزماني کردن سفر سرانجام هفته گذشته چاپ و توزيع آن آغاز شد.
59 ميليون گردشگر زيارتي از بقاع متبرکه ديدن کردند
154 بقعه از بقاع کشور مورد بازديد و زيارت زائران خارجي قرار مي گيرد و سال گذشته 59 ميليون زائر به زيارت بقاع متبرکه کشور رفتند.
ايران کشوري مذهبي است و وجود 5 هزار بقعه و مکان متبرکه در سراسر کشور اين فرصت و ظرفيت را به وجود ميآورد که بتوان با انديشيدن تدابيري ويژه به رونق گردشگري مذهبي پرداخت . گردشگري مذهبي ميتواند پتانسيلي قوي براي توزيع عادلانه سفر در سراسر کشور باشد.
درياچه تار به کمک تنگه واشي ميآيد
به منظور جلوگيري از تردد بيش از اندازه به تنگهواشي، بايد جايگزين مناسبي براي اين منطقه پيدا کنيم.
\"شهرام عليمحمدي\" قائم مقام معاونت گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان تهران گفت: درياچه تار پتانسيل لازم را براي اين جايگزيني دارد، اما از امکانات لازم بيبهره است.
تنگه واشي يکي از جاذبههايي تاريخي و طبيعي اطراف تهران است که مدتي است به دليل رفت و آمد بي رويه گردشگران، رعايت نکردن نکات محيط زيستي و مجهز نبودن به امکانت گردشگري به شدت در حال تخريب است.
گشايش سومين جشنواره ملي آشپزي ايراني در زنجان
سومين جشنواره ملي صنايعدستي و گردشگري و آشپزي ايراني، با حضور برخي از مسئولان سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري و مسئولان استان زنجان گشايش يافت.
اين جشنواره با حضور 22 استان در محل نمايشگاههاي بينالمللي کاسپين برگزار ميشود. درحالحاضر، در اين نمايشگاه 40 غرفه آشپزي و 60 غرفه صنايعدستي و گردشگري، از 22 استان مختلف بر پا شده است و تفاوتي که سومين جشنواره ملي آشپزي ايراني در زنجان، با سالهاي گذشته دارد اين است که در اين جشنواره، در کنار غرفههاي آشپزي، نمايشگاهي از صنايعدستي و جاذبههاي گردشگري استانهاي مختلف نيز به نمايش گذاشته شده است.
توجه به جاذبههاي گردشگري در ساخت مجموعههاي مسکوني جديد
جاذبههاي گردشگري و استفاده از معماري ايراني و اسلامي در ساخت شهرهاي جديد، مورد توجه وزارت مسکن و شبيهسازي قرار ميگيرد. وزير مسکن و شهرسازي، در حاشيه آغاز عمليات اجرايي اسخت 50 هزار واحد مسکوني بنياد تعاون ناجا گفت: ما به مشاوراني که طرحهاي جامع شهرهاي جديد را طراحي ميکنند ابلاغ کردهايم که معماري ايران- اسلامي و توجه به جاذبههاي گردشگري را لحاظ کنند.
به اين ترتيب شايد بتوان اميدوار بود که هم نماي شهرهاي ايراني از وضعيت آشفته و نابهنجار کنوني خارج شود و با استفاده از المان هاي اصيل دوباره شاهد زيبايي ايران گذشته باشيم و هم با تلفيق شدن جاذبه هاي گردشگري در تار و پود زندگي مردم شاهد استقبال بيشتر آنان از سفر و گردشگري داخلي باشيم.
انتهای پیام/