وي افزود: طرح و مطالعه و بررسي که در نواحي مختلف ايران بر روي پرندگان انجام شده است نشانگر اين نکته است که استان خراسان شمالي يکي از مناطق پايلوت براي بررسي و مطالعه روي پرندگان آوازخوان در ايران است.
محمدي اضافه کرد: استان خراسان شمالي به عنوان يکي از استانهاي قابل توجه براي طبيعتگردي در کشور مطرح اين و در اين استان بيش از هر موضوعي توريست و اکتوريسم طبيعتگردي مطالعه و بررسي شده است.
وي با اشاره به اينکه در استان خراسان شمالي شاهد حيات وحش و پوشش گياهي غني هستيم، تصريح کرد: در خراسان شمالي نوعي عندليب و پرنده ناياب موجود است که سه ماه به طور شبانه روز در اين استان آواز ميخواند.
وي اضافه کرد: همچنين در اين استان پرنده گلوآبي که در هيچ جاي ايران نيست و تاج طلايي که فقط در استان خراسان شمالي و در بخشي از روسيه زندگي ميکند، موجود است.
محمدي با بيان اينکه جريانهاي آبشارگونه، کوه و دشت ويژگي اين منطقه است، خاطرنشان کرد: همچنين در اين استان ميتوان به عبور دام و عشاير اشاره کرد که زيبايي خاصي به منطقه بخشيده است هر چند نبود مديريت درست در اين زمينه اين منطقه را با مشکل مواجه کرده است.
وي با اشاره به اينکه با وجود اين طبيعت زيباي استان هنوز وضعيت طبيعتگردي در استان در حد مطلوب نيست، گفت: دليل اصلي اين وضعيت نبود زيرساختهاي لازم، نداشتن طرح جامع گردشگري و نبود آموزش در زمينه طبيعتگردي در استان است.
محمدي تصريح کرد: بايد با معرفي استان و آموزش و مديريت يکپارچه و ارائه راهکارهاي کلان براي ايجاد زيرساختهاي طبيعي در استان، توسعه مناطق نمونه گردشگري طبيعي، احداث دهکدههاي گردشگري، تلهکابين و حفظ گونههاي مختلف گياهي و جانوري و تعيين محورهاي طبيعتگرد شاخص در استان براي توسعه طبيعتگردي استان گامهاي آساني برداريم.
S/H/104
انتهای پیام/