به گزارش ميراث آريا(CHTN)، کوه خواجه در دشت سيستان، يک اثر ارزشمند تاريخي و اسلامي است که محوطه‌هاي آن به دوره اشکاني و ساساني تعلق دارد. اين اثر تاريخي در سال 1310 با شماره 54 در فهرست آثار ملي ايران جاي گرفت.

حميد بقايي، قائم‌مقام سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري در پي بازديد دو روزه از اين مجموعه تاريخي، دستور داد پرونده ثبت جهاني کوه خواجه در فهرست آثار جهاني يونسکو توسط خادم‌زاده مسئول هماهنگي امور پايگاه ها تا پايان خرداد سال 87 تهيه و پيگيري شود.

به گزارش ميراث آريا(CHTN)، مي‌افزايد: اين کوه آتشفشاني سياه‌رنگ از قديم‌الايام تاکنون روايات گوناگون مورد تقدس پيروان اديان زرتشتي، اسلام و مسيحيت بوده است. همچنين اين اعتقاد وجود دارد که سه مغ زرتشتي درخشش ستاره توليد مسيح را در بيت‌المقدس از فراز اين کوه ديده‌اند.

به گزارش ميراث آريا(CHTN)، زرتشتيان و ايرانيان پيش از اسلام نيز اين کوه را محل ظهور اوشيدا که مولود و زاده زرتشت است، مي‌دانند. در دوره اسلامي اين کوه به واسطه دارا بودن مجموعه‌اي از آثار دوره‌هاي مختلف تاريخي همانند کهن‌دژ پارتي، قلعه کافرون، اتاق بي‌باد، زيارت پيرگندم بريان و قبور سنگي و زيارتگاه خواجه مهدي مورد تقديس مردم است.

بنابراين گزارش، خواجه، اوشيدا، رستم، تخت بلقيس و غلطان از جمله نام‌هايي است که بر اين اثر نهاده‌اند.

R/H/117


انتهای پیام/

کد خبر 1386041841