به گزارش ميراث آريا (chtn) \"سيد محمدعلي شهيدي\"، معاون کنسولي امور مجلس و ايرانيان خارج از کشور وزارت امور خارجه، گفت: با توجه به اهميت و تاکيد سازمان ايکائو پيرامون بيومتريک کردن اسناد مسافرتي از سال 2007 ميلادي اداره گذرنامه و رواديد وزارت امور خارجه به صورت جدي تصميم بر عملياتي کردن گذرنامه‌هاي بيومتريک گرفته است.

شهيدي با اشاره به مطالعات فني، علمي و اجرايي صورت گرفته در خصوص اين طرح افزود: صدور گذرنامه‌هاي سياسي و خدمت بيومتريک از تاريخ 20 تير سال جاري آغاز مي‌شود؛ ضمن آنکه صدور گذرنامه‌هاي عادي بيومتريک نيز در دست بررسي است و احتمالا تا اواخر امسال انجام خواهد شد.

معاون وزير امور خارجه‌ کشورمان خاطر نشان کرد: بيومتريک، فناوري هويت افراد براساس مشخصه‌هاي فيزولوژيکي يا رفتاري منحصر به فرد اشخاص از قبيل سامانه انگشت نگاري، چهره نگاري، عنبيه نگاري،‌ هندسه دست، تشخيص صدا،‌ اسکن عروق، شبکيه و عروق دست است.

وي تصريح کرد: تمام مراحل اين طرح از طراحي تا اجرا و راه‌اندازي به دست متخصصان داخلي صورت گرفته که اين موفقيتي بزرگ و قابل تقدير است.

شهيدي درخصوص مزاياي اين نوع گذرنامه‌ها افزود: کاهش هزينه‌هاي امنيتي، ضريب امنيتي بالا، کاهش زيان‌هاي ناشي از هرگونه جعل تقلب و سرقت و از همه مهمتر سرعت استفاده از آن در مبادي ورودي و خروجي کشور از امتيازات مهم گذرنامه‌هاي بيومتريک است.

معاون وزير امور خارجه کشورمان همچنين پيرامون استفاده از اين نوع گذرنامه‌ها و نيز انگيزه راه‌اندازي اين سامانه گفت: کشورهاي مختلف همواره در پي افزايش ضريب امنيتي و دقت سامانه‌هاي مرتبط با امنيت داخلي خود بوده و هستند. اين روند پس از وقوع حادثه 11 سپتامبر سرعت يافته و فناوري بيومتريک در خدمت هدف مذکور قرار گرفته که در گام نخست سند مسافرتي اشخاص توجه مقامات کشورها را به خود جلب کرد.

وي افزود: جمهوري اسلامي ايران نيز تحت رهبري و تاکيدات مقام معظم رهبري به استفاده از علوم و فناوري‌هاي جديد در همه زمينه‌ها به ويژه در زمينه امنيت و دقت اسناد و امور کنسولي هموطنان همگام با بسياري از کشورها گام‌هاي بلندي برداشته که بهره‌گيري از فناوري بيومتريک براي گذرنامه‌ها از سال 1381 در دستور کار نهادهاي ذيربط به ويژه وزارت امور خارجه قرار گرفت و خوشبختانه شاهد ثمر دادن اين زحمات هستيم.

تاکنون کشورهاي اتريش، بلژيک، جمهوري چک، دانمارک، نروژ، استوني، فنلاند، فرانسه، آلمان، يونان، مجارستان، ايسلند، جمهوري ايرلند، ايتاليا، ليتواني، مقدونيه، هلند، لهستان، پرتغال، اسلوني، اسپانيا، سوئد، سوئيس، انگلستان، آمريکا، کانادا، استراليا، نيوزيلند، سنگاپور، ژاپن و هنگ‌کنگ مجهز به سامانه بيومتريک شده و در ميان کشورهاي اسلامي نيز مالزي و پاکستان از اين سامانه استفاده مي‌کنند.

S/H/105



انتهای پیام/

کد خبر 1386041970