به گزارش ميراث آريا(CHTN)، علي‌اصغر نوروزي سرپرست هيات کاوش، با اعلام اين خبر، احداث باند دوم جاده اصلي شهرکرد به اصفهان در چند متري اين محوطه، احتمال گسترش دامنه تخريب و خاکبرداري، مراجعه زارعان براي لايروبي و گسترش قنات چسبيده به اين منطقه تاريخي و استخرهاي پرورش ماهي در جنوب محوطه را از جمله عوامل تهديد کننده بقاياي باستاني موجود در محل و از دلايل ضرورت حفاري در اين منطقه برشمرد.

وي تعيين دقيق محدوده اين محوطه باستاني و مطالعه‌ آثار معماري، از جمله کاروانسراي موجود و مشخص کردن کاربري سازه‌هاي واقع در اين رباط تاريخي و مطالعه ديگر کاروانسراهاي مسير خوزستان به اصفهان در دوره اسلامي و احتمالا پيش از اسلام را از اهداف آغاز فصل کاوش در اين منطقه اعلام کرد.

به گفته‌ نوروزي محوطه‌ باستاني رباط فرخشهر از توابع شهرکرد، با حدود 6 هزار هکتار وسعت، با توجه به نام محل و اشاره‌ منابع و متون تاريخي، احتمال، يک مجموعه‌ کاروانسراي بين راهي بوده است.

سرپرست هيات کاوش محوطه رباط فرخشهر درباره قدمت اين محوطه تصريح: براساس منابع و متون دوران اسلامي، از صدر اسلام تا قرون ميانه اسلامي، سياحان مسلمان از کارونسراي جاده باستاني موسوم به دزپارت که در فاصله اصفهان و خوزستان قرار داشته ياد کرده اند که احتمال مي رود کاروانسراي موجود، همان کاروانسرا باشد.

اين باستان‌شناس ادامه داد: کشف ابزارهاي سنگي دوره پيش از تاريخ در سطح محوطه، احتمال اينکه اين محوطه در دوران اسلامي مورد استفاده قرار گرفته است را تقويت مي کند.

اين محوطه در سال 1380 به همت \"علي اصغرنوروزي\" شناسايي شده و دو سال پيش در فهرست آثار ملي ايران به ثبت رسيده است.

M/R/115


انتهای پیام/

کد خبر 1386042449