وي افزود: کشور ما با وجود دسترسي به منابع ارزان و متنوع ، در چند سال گذشته نتوانسته در امر صادرات غير نفتي موفق ظاهر شود؛ از اينرو، با در نظر گرفتن تواناييها و پتانسيلهاي موجود در زمينه صنعت کشاورزي و فرآوري و بستهبندي اين محصولات، سرمايهگذاري در امر توسعه کشاورزي و قدم در گذاشتن در مسير صادرات فرآوردههاي کشاورزي، امري ضروري و قابل تحقق است.
جهانگيري گفت: منطقه آزاد تجاري - صنعتي ارس ، علاوه بر بهرهمندي از مزاياي قانوني سرمايهگذاري و مزيتهاي خاص و منحصر به فرد، از نظر جغرافيايي به عنوان منطقهاي خاص براي واردات محصولات کشاورزي مناطق گرمسيري و نيمه گرمسيري ايران، همچنين موقعيت مناسب براي فرآوري، بستهبندي و ذخيره براي صادرات به مناطق سردسير شمال اروپا، از جايگاهي ويژه برخوردار است.
وي ادامه داد: در حال حاضر حجم توليد محصولات کشاورزي کشور، از جمله: زردآلو، سيب، انگور و خشکبار، 12 ميليون تن در سال است که 2 ميليون تن آن قابل صدور به خارج از کشور است و اکنون تنها مقدار محدودي از آن صادر ميشود؛ از اينرو، حمايت دولت از توسعه صنايع تبديلي و اعطاي جوايز صادراتي به صادر کنندگان مناطق آزاد ميتواند بستر افزايش صادرات اين محصولات را هموار سازد.
معاون اقتصادي سازمان منطقه آزاد ارس همچنين با اشاره به طرح ايجاد پايانه صادرات محصولات کشاورزي در اين منطقه، افزود: با توجه به پتانسيلهاي موجود در کشور و منطقه، ارس ميتواند به عنوان پل ارتباطي ميان مناطق توليد و مصرف داخل و خارج کشور عمل کند . ايجاد پايانه صادراتي محصولات کشاورزي در آن و ايجاد واحدهاي بستهبندي و فرآوري محصولات باغي براي ايفاي اين نقش موثر خواهد بود.
وي گفت: با توجه به موقعيتها و پتانسيلهاي قوي در کشور و وجود فعاليتهاي گسترده در زمينه کشاورزي، با بهرهبرداري از دشتهاي گورديان، گلفرج و پايان سد خدا آفرين، همچنين پمپاژ آب رودخانه ارس (بهعنوان يکي از پرآب ترين رودخانه هاي کشور) به اين دشت، مي تواند سبب توسعه صادرات محصولات کشاورزي کشور شود.
R/R/104
انتهای پیام/