از اظهارات مقامات مسئول که بگذريم، راهي شدن 50 شيء از دستساختههاي اساتيد زبده صنايعدستي به سازمان يونسکو جهت دريافت مهر اصالت از ديگر اقداماتي بود که اخبارش جز خبرگزاريهاي مختلف، مورد توجه جدي رسانههاي مکتوب قرارگرفت. با اين حال نميتوان از نوسان بازار فرش ايران در دنيا چشم پوشيد و دغدغه دستاندرکاران اين حوزه را ناديدهگرفت. شايد به همين دليل بود که فعالان حوزه فرش با علمکردن طرح تکريم هنرمندان برجسته اين هنر درصدد برآمدند تا هر 6 ماه يکبار، پيشکسوتان را دور هم جمع کنند و به افتخارشان کف بزنند و آنان را نسبت به ادامه کار اميدوار کنند.
به هر حال هفتهاي که گذشت، صنايعدستي در تلاطم خوشايندي شناور بود، درست مثل چند هفته پيش. زيرا واژهاش فعلا نقل زبان مقامات شدهاست.
آهسته و پيوسته گام برداريم
اين جملهاي بود که رييسجمهور براي رونق صادرات دستاوردهاي هنري و صنعتي کشور در ديدار با صادرکنندگان اعلام کرد تا اين حوزه حساس به شيوهاي ناگهاني در ورطه بينظمي رهانشود.
\"احمدينژاد\" در اين ديدار با تأکيد براينکه صنايعدستي ايران باوجودي که قابليتهاي فراواني در دانيا دارد اما همواره مورد ظلم واقع شدهاست، صادر کنندگان را کمي به فکر واداشت که روانه کردن دستاوردهاي هنري هنرمندان و صنعتگران نامدار ايراني ميتوانند فرصت مناسبي براي ايجاد فعاليتهاي جديد اقتصادي باشد.
اين مقام مسئول ضمن اظهار تأسف جدي در زمينه رونق فرشهاي ماشيني و دستگاههاي اين صنعت در کشور، تصريح کرد که اگر قراربود سالها پيش مسئوليتي را در ايران عهده دار باشد هرگز اجازه نميداد زيراندازهاي ماشيني در کشور رايج شود.
احمدينژاد وعده دادهاست که با جديت از هنرمندان و صنعتگران صنايعدستي حمايت ميکند. جايگاه صنايعدستي تبيين ميشود
تعامل صنايع دستي با دولت نزديک مي شود،\"مشايي\" هفته پيش، در نخستين جلسه خود با معاون و مديران کل صنايع دستي کشور با تأکيد بر تعريف جايگاه صنايعدستي در سطح کلان مديريتي، از نبود اطلاعات کافي و صحيح براي انجام کار، به عنوان ضعف موجود در صنايع دستي ياد کرد.
وي با اعتقاد بر اينکه با برنامهريزي صحيح ميتوان تمام امکانات در نظر گرفته شده براي صنايع دستي را به دست آورد، از هاتفي خواست تا گرههاي صادراتي اين بخش را مورد توجه قراردهد تا صنايعدستي ايران، در دنيا حضوري همهجانبه داشتهباشد.
معاون رييسجمهور از پيگيري مصوبات دولت به عنوان يکيديگر از مسايل ضروري مورد توجه اين حوزه نام برد و تأکيدات مقام رهبري مبني بر رونق صنايعدستي و اهميت دستاوردهاي هنرمندان را بارقه اميدي براي شکوفايي صنايعدستي ايران دانست.
صنايعدستي ايران به يونسکو ميرود تا مهر اصالت بگيرد
زمزمه ارسال تعدادي از آثار هنرمندان صنايعدستي ايران به يونسکو در هفته پيش زماني بلندتر شد که نماينده ژاپني اين سازمان بينالمللي در بازديد از آثار منتخب شگفتزده شد و از مسئولان ايراني تقاضا کرد بهجاي ارسال 30 قطعه از اشياء صنايعدستي 50 قطعه از هنرهاي اصيل و جذاب کشور را روانه اين سازمان کند.
به هرجهت،پارچه زرينبافت، ظروف ظريف خراطيشده، سفالهايي با لعاب زرينفام، کيف بافته شده از الياف خرما با ويژگي ضدآب بودن، تابلوهاي معرق و منبت، روسري ابريشمين با چاپ سنتي باتيک، قفلهاي ظريف احياء شده چهارمحال و بختياري، گليم، ظروف نقره مليلهسازي شده، چاروق اصيل زنجاني تمام چرم، گردنبند نفيس فيروزهاي خوزستان، سوخت چرم و چوب و توليدات ديگر ازجمله آثاري بودند که قرار است شانسشان در اين سازمان بينالمللي امتحان شود.
هنرمندان فرش ايران هر 6 ماه يک بار تکريم مي شوند
پيرو جهتگيري صنايعدستي در جهت حمايتهاي مالي و معنوي از هنرمندان، همچنين قدرداني از تلاش و زحمات هنرمندان ،مرکز فرش ملي ايران نيز در هفته گذشته، اقدام به برگزاري مراسمي کرد تا طي آن بتواند از اساتيد برجسته فرش ايران تجليل کند.
به گفته معاون مرکز ملي فرش ايران قرار است تکريم هنرمندان هر 6 ماه يک بار صورت بگيرد. هرچند که بسياري از فعالان حوزه فرش معتقدند به جاي تقدير 6 ماهه شايسته است مسئولان فکري به حال کيفيت اين محصول زيبا و پيشگيري از کپيکاري کشورهاي ديگر شوند.
انتهای پیام/