رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري، با اشاره به حوزه غني تمدن ايراني در همه دورههاي تاريخي، ايرانيان را ملتي صاحب فکر، تمدن و فرهنگ برشمرد و افزود: جلوه اين تعالي فرهنگي عمدتا در ارتباط با تعامل فرهنگي با ديگر ملتها، بهويژه ملتهاي همسايه بوده که سبب پويايي فرهنگي ايران با ملل عرب و ديگر فرهنگها شده است.
هاشمي در اين ديدار همکاريهاي فراگير در زمينه پژوهشهاي باستانشناسي، مرمت آثار منقول و غير منقول، تربيت نيروي انساني، اعزام استادان، کتيبهخواني و مرمت و حفاظت از کتيبههاي تاريخي در قالب تفاهمنامه و نيز تشکيل پروندههاي مشترک در خصوص موضوعات مشترک، همچون بررسي نظامهاي آبرساني قديمي و ميراث معنوي دو کشور را متذکر شد.
سيد طه هاشمي همچنين با اشاره به آغاز همکاريهاي ايران و عمان در زمينههايي چون تأسيس دفتر اطلاع رساني در سال 85 و امضاي يادداشت تفاهم گردشگري در سال 83، از آمادگي ايران براي برگزاري سمينار باستانشناسي عمان در ايران، برپايي نمايشگاههاي صنايعدستي و هنرهاي سنتي خبر داد.
\"يحييبنعبدالله العريمي\" سفير عمان در ايران نيز با تاکيد بر روابط ديرينه سياسي ميان ايران و عمان، سطح روابط فرهنگي و اقتصادي دو کشور را مناسب ندانست و از پيشنهاد ايران در ايجاد زمينههاي مشترک همکاري در موضوعات مختلف ميراث فرهنگي استقبال کرد.
وي ايران را کشوري باستاني و غني از فزهنگ و تمدن خواند و با ابراز خشنودي از همکاري کشورش با ايران در زمينه کاوشهاي باستانشناسي و شناخت و ثبت اسناد مشترک تاريخي، تاريخ ايران و عمان را تاريخ منطقه دانست.
سفير عمان، در پايان بر اهتمام ويژه عمان بر گسترش گردشگري فرهنگي تاکيد کرد و گفت: در حال حاضر ايران به سه دليل: ديدار از اماکن مذهبي و آثار تاريخي، درمان بيماري و تجارت، کشور مقصد عمانيها محسوب ميشود.
M/R/115
انتهای پیام/