\"کمالي\" مشاور منطقه آزاد قشم، با اشاره به پتانسيل هاي فراوان طبيعي و اکوتوريستي جزيره قشم، آمادگي اين منطقه را براي همکاري با بخش خصوصي در راستاي معرفي هر چه بهتر اين جزيره و تلاش براي توسعه پايدار اکوتوريستي منطقه اعلام کرد.
\"هومن جوکار \" کارشناس محيط زيست و از دست اندرکاران پروژه حفاظت از لاک پشت هاي پوزه عقابي، ضمن اشاره به اين پروژه و روند شکل گيري آن با معرفي اعضاي تيم ادامه داد: از فروردين 1381 به همت بخش کمکهاي کوچک تسهيلات محيط زيست جهاني سازمان ملل متحد و سازمان منطقه آزاد قشم، پروژهاي براي حفاظت از اين گونه جانوري در خطر انقراض تعريف شد. اين پروژه نمونه اي از مشارکت مستقيم جامعه بومي براي حفاظت از گونه با ارزش جانوري است .
در اين همايش \" افسانه احساني \" مدير آموزشي موسسه آواي طبيعت پايدار و مدرس اکوتوريسم، درباره کارگاههاي آموزشي برگزار شده در روستاي شيب دراز و سه روستاي ديگر، که با توجه به اهميت توريستي آنها در جزيره، به نوعي با پروژه حفاظت از لاک پشت هاي پوزه عقابي در ارتباطند ، توضيحاتي داد وافزود: با آشنايي مردم مناطق مختلف ايران با تخم گذاري لاک پشت ها، علاقهمندان مشاهده اين پديده براي ديدن خروج بچه لاک پشت ها از تخم به اين روستا آمدند.
لاک پشت ها از اواسط اسفند ماه هر سال تخم گذاري خود را آغاز ميکنند و اين عمل تا اواخر ارديبهشت ماه ادامه مي يابد از اواخر ارديبهشت تا اواخر خردادماه خروج بچه لاک پشت ها از تخم آغاز مي شود که هر دوي اين پديده ها مورد توجه اکوتوريست هاي علاقهمند به حيات وحش است.
احساني تصريح کرد: اين مسئله منجر به طراحي و تعريف اين پروژه اکوتوريستي شد تا با ارائه آموزشهايي به جوامع بومي، آنها را با مباحث گردشگري ، نياز هاي گردشگران و اطلاعات مورد نياز اين عده، اثرات مثبت و منفي توسعه توريسم و... آشنا سازد. در کارگاههاي آموزشي اين پروژه، افرادبومي با ارزش هاي اکوتوريستي منطقه خود بيش از گذشته آشنا شدند و علاقهمندي خود را براي حفاظت هر چه بيشتر از طبيعت اعلام داشتند.
در ادامه اين همايش \"لاله دارايي \"مدير بخش کمکهاي کوچک تسهيلات محيط زيست جهاني سازمان ملل متحد با تأکيد بر لزوم استفاده از نيروهاي فعال و با انگيزه در اجراي چنين پروژه هايي افزود: موفقيت فعاليتهاي اکوتوريستي بدون ،حمايت جامعه بومي امکان پذير نيست.
وي افزود بسيار مهم است که گروههايي که در پروژه هاي مرتبط با يکديگر کار مي کنند تکميل کننده فعاليتها باشند و از تلاش هاي گروه هايي که پيش از اين در آن موضوع مشترک کار کرده اند ، قدرداني کنند. يکي از اهداف پروژه هاي اين بخش از سازمان ملل متحد ايجاد خودباوري در جوامع بومي است به طوري که خود آنها بتوانند با ارتقاي توانمندي ها، به صورت خود جوش، به حفاظت از داشته هاي طبيعي منطقه بپردازند.
در بخش ديگر همايش «آرش کوشا» دبير کميته اکوتوريسم ضمن اشاره به جاذبه هاي طبيعي جزيره قشم به ويژه بخش ژئوپارک قشم ، به لزوم حفاظت از ارزشهاي طبيعي و حمايت از افرادي که با انگيزه و علاقه به حفاظت از طبيعت ميپردازند ، تاکيد کرد.
\"نيما آذري\" مدير عامل موسسه آواي طبيعت پايدار و فعال اکوتوريسم در رابطه با پروژه اکوتوريستي روستاي شيب درازگفت: از دستاوردهاي اين پروژه ميتوان به شناخت پتانسيلها، جاذبه هاي موجود در جزيره و تمرکز بر جزئيات کامل در سايت پايلوت با مشارکت جوامع محلي - تعامل با جوامع محلي سايت پايلوت- ساماندهي اجرايي سايت ، زمينه سازي براي تشکيل نهاد محلي گردشگري، ايجاد زمينه براي تداوم فعاليت هاي اکوتوريستي از طريق مشارکت نهاد گردشگري محلي با معرفي فعاليت هاي انجام شده و نهاد گردشگري محلي به آژانس ها و بازارهاي هدف و نظارت بر فعاليت هاي آتي نام برد .
در اين همايش صنايع دستي دختران ساحل شيب دراز نيز براي علاقهمندان به نمايش گذاشته شد.
102/R
انتهای پیام/