به گزارش ميراث آريا(CHTN)، سرپرست معاونت فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري خراسان‌رضوي گفت: 80 درصد عمليات مستندنگاري، تثبيت و استحکام‌بخشي تزئينات معماري گنبد مزار شيخ احمد جامي به پايان رسيد.

\"محمود بختياري\" افزود: نظر به اهميت تزئينات معماري و نقاشي‌هاي دوره ايلخاني گنبدخانه مزار شيخ احمد جامي، عمليات طرح مستندنگاري، به همراه مستندسازي،، چرمه برداري، تثبيت استحکام‌بخشي و پاکسازي آن، به کمک آزمايشگاه‌ گروه حفاظت و مرمت آثار اين سازمان از اسفند 85 آغاز و با صرف 70 ميليون ريال، تاکنون 80 درصد کار انجام شده است.

وي ادامه داد: مجموعه مزار شيخ احمد جامي که شامل 10 بنا در اطراف يک حياط وسيع است، به‌دليل مراحل مختلف شکل‌گيري آن و تحولاتي که در تاريخ معماري اسلامي ايران، به‌ويژه دوره‌هايي که اطلاعات کمي از آن وجود دارد، حائز اهميت است.

بختياري گفت: بناي گنبد و ديوارها با طرح هاي مهندسي و گياهي و زمينه‌هاي مختلف آبي رنگ تزيين شده و يادآور مقبره سلطان سنجر در مرو و بقاياي آرامگاه تيموري در مجاورت مسجد هرات (1200 م) است.

بنابر اين گزارش، مزار شيخ احمد جامي در شهرستان تربت جام، در شرق استان خراسان‌رضوي و در فاصله 160 کيلومتري جنوب‌شرقي مشهد در مسير جاده مشهد- فريمان – تايباد واقع شده است.

M/R/117



انتهای پیام/

کد خبر 1386042832