به گزارش ميراث آريا(CHTN)، به نقل از روابط عمومي صندوق احياء و بهره‌برداري از اماکن تاريخي، \"علي‌اصغر پرهيزکار\" افزود: در بسته‌هاي سرمايه‌گذاري بناهاي تاريخي تمام مشخصات فني، امکانات، موقعيت جغرافيايي، حجم سرمايه‌گذاري و زمان بازگشت سرمايه و به‌طور کلي همه مواردي که سرمايه‌گذاران را ترغيب به‌حضور در عرصه بناهاي تاريخي کند تدارک ديده شده است.

وي در ادامه با مناسب خواندن بسترهاي سرمايه‌گذاري در اماکن تاريخي در برهه کنوني خاطرنشان کرد: بند \"ز\" ماده 114 قانون برنامه چهارم توسعه فرصت بسيار مناسبي را براي جذب سرمايه‌گذاران خارجي فراروي متوليا ن بناها و آثار تاريخي قرار داده که اميد مي‌رود با تداوم و حتي برگزاري همايش‌هاي فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري در اماکن تاريخي، بتوان بسياري از آثار فرهنگي را احياء و کاربري گردشگري داد.

پرهيزکار با اشاره به ماه 8 قانون تشکيل سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري که يکي از اهداف تصويب مناطق نمونه گردشگري را حمايت و جذب سرمايه‌گذاري خارجي در ايجاد تأسيسات زيربنايي جهت معرفي بناها و محوطه‌هاي تاريخي کشور ذکر کرده است، تصريح کرد: با توجه به تعداد زياد آثار تاريخي و فرهنگي براي احياء و بازگرداندن مواريث فرهنگي به بطن جامعه، جز ورود بخش خصوصي و جذب سرمايه‌هاي داخلي و خارجي راهي وجود ندارد، در نمونه‌هاي جهاني نيز اين مدعا به اثبات رسيده و صنايع مرتبط با توريسم به‌عنوان الگوي توسعه پايدار اقتصاد با به خدمت گرفتن اماکن تاريخي و تعيين کاربري گردشگري آنها، نقش مؤثري را در احياء و بهبود فرآيند مديريت نگهداري بناهاي تاريخي ايفا کرده‌اند.

مديرعامل صندوق احياء و بهره‌برداري از اماکن تاريخي حضور بيش از 200 گروه و شرکت‌هاي بزرگ سرمايه‌گذاري گردشگري در ايران را با توجه به تحولات سياسي جهان و شرايط حاکم بر جغرافياي خاورميانه يک فرصت طلايي ارزيابي کرد و گفت: برنامه‌هاي کاربري و راهبردي زيادي تهيه شده‌اند تا در خلال برگزاري همايش بين‌المللي فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري در صنعت گردشگري، پتانسيل‌هاي توريستي و واقعيات پيراموني ايران،‌ به خوبي ارائه شوند.

پرهيزکار اماکن تاريخي قابل بهره‌برداري در صنعت گردشگري را يکي از محورهاي مهم اين همايش ذکر کرد و افزود: در ماده 21 قانون الحاق موادي به قانون تنظيم بخشي از مقررات مالي دولت به صراحت عنوان شده که به منظور تحقق اهداف برنامه چهارم دولت مکلف است در اماکن تاريخي و ميراث فرهنگي که اماکن استفاده از کمک‌هاي مالي سازمان‌هاي فرهنگي جهاني و خارجي وجود دارد، شرايط لازم را براي حضور و همکاري آنها فراهم کند. بر همين مبنا صندوق احياء با تدوين و تهيه پکيج‌هاي سرمايه‌گذاري درصدد آن است تا به‌طور جدي سرمايه‌گذاري خارجي را در خدمت احياي مواريث قرار دهد.

مديرعامل صندوق احياء و بهره‌برداري از اماکن تاريخي درخصوص ارزيابي خود از اقبال سرمايه‌گذاران براي حضور در عرصه احياي بناهاي تاريخي گفت: هر چند که تاکنون تحقيقات ميداني در اين باره انجام نشده، اما با توجه به اشتياق جهانگردان براي بازديد، اقامت و دريافت خدمات گردشگري در محيط‌هاي تاريخي، زمان جدي نگري به اين مقوله فرا رسيده که حجم و گاه نوع پيشنهادات جالب و منحصر به فرد دريافت شده ازسوي بخش خصوصي براي مشارکت در روند احياء و تعيين کاربري گواه اين مدعاست.

وي افزود: ماده 4 وظايف و اختيارات نيز صندوق احياء را موظف ساخته تا ضمن تشويق،‌ هدايت و حمايت از فعاليت‌هاي قانوني سرمايه‌گذاران، ضمن تعيين کاربري و اعطاي مجوز بهره‌برداري، وظيفه اعطاي تسهيلات حمايتي به بهره‌برداران را نيز به‌عهده گيرد. از همين رو بازگشت سرمايه و حضور سرمايه‌گذاران در حوزه بناهاي تاريخي به نوعي ازسوي دولت و سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري عملاً تضمين شده است.

پرهيزکار مجدداً بر نقش همايش فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري در توسعه و احياي بناهاي تاريخي تأکيد و اظهار اميدواري کرد که در آينده اين همايش به‌صورت تخصصي پيرامون بناهاي تاريخي برگزار شود.

نخستين همايش بين‌المللي فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري در صنعت گردشگري 3 و 4 شهريور ماه در تهران برگزار مي‌شود.

M/


انتهای پیام/

کد خبر 1386043012