به‌گزارش ميراث آريا(CHTN)، \"سيدطه هاشمي\" معاون رئيس و رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي با بيان اين مطلب گفت: در سال‌هاي گذشته فهرست موقت ايران شامل 17 اثر بود که با ثبت 5 اثر آن در فهرست ميراث جهاني تعداد اين آثار به 12 رسيد.

وي با بيان اينکه فهرست موقت هر کشور در يونسکو مي‌تواند هر 10 سال بازنگري شود، در دوره جديد بعد از تشکيل شوراي عالي ميراث فرهنگي دو کميته بررسي آثار تاريخي و آثار طبيعي تشکيل شد که اين دو کميته کليه آثار تاريخي و طبيعي را بررسي کرده و از ميان صدها اثر تاريخي 47 اثر را که مطابق با معيارهاي ثبت يونسکو انتخاب و شناسنامه آن را آماده کردند. فهرست اين 47 اثر به يونسکو ارائه شده است.

هاشمي ادامه داد: ايران در گذشته هيچ فهرستي در زمينه ميراث طبيعي نداشت. بعد از بررسي کميته ميراث طبيعي، 13 اثر نيز براي فهرست موقت يونسکو انتخاب شده‌اند که هم آثار تاريخي و هم آثار طبيعي به تربيت اولويت در فهرست ميراث جهاني ثبت مي‌شود.

رئيس پژوهشگاه درباره مهمترين اولويت‌ها براي ثبت جهاني گفت: سازه‌هاي آبي شوشتر، بافت تاريخي – فرهنگي اصفهان که پيش از 100 اثر در اين بافت قرار دارد، مجموعه شيخ صفي اردبيلي و بازار تبريز از جمله اين اوليوت‌ها است که به ترتيب در فهرست ميراث جهاني ثبت مي‌شود.

هاشمي درباره بررسي فهرست ميراث معنوي گفت: به زودي اجلاسي در ژاپن تشکيل مي‌شود و شرايط ثبت ميراث معنوي را اعلام مي‌کند و بعد از اعلام فهرست موقت ميراث معنوي را هم تهيه و به يونسکو ارائه خواهيم داد.

رئيس پژوهشگاه ميراث فرهنگي همچنين درباره پرونده ثبت جنگل‌هاي هيرکان گفت: اين پرونده آخرين مراحل مراحل بررسي را طي مي‌کند و با مقامات آذربايجان نيز صحبت شده و قرار است دو کشور به دليل مشترک بودن ثبت اين اثر نقشه مديريتي آن را تدوين کند.

وي تصريح کرد: ايران به دليل توصيه يونسکو و روابط دوستانه با کشور آذربايجان مي‌خواهد اين اثر را به صورت مشترک به ثبت برساند اما اين بدان معنا نيست که ايران نمي‌تواند اين اثر را به تنهايي ثبت کند، چرا که حجم وسيعي از اين جنگل در ايران قرار دارد و حتي يونسکو به آذربايجان اعلام کرده که اين جنگل بدون حضور ايران ثبت جهاني نخواهد شد.

S/H/115



انتهای پیام/

کد خبر 138604312