به گزارش ميراث آريا (chtn) \"محمدحسين مهدي‌پور\" رئيس سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري گيلان در کارگاه آموزشي نيم روزه که در دانشگاه گيلان برگزارشد، با بيان اينکه در توسعه گردشگري نبايد بخشي‌نگري کرد، گفت: درياي خزر يک موهبت الهي است که علاوه بر اثرات سودمند يک ميراث طبيعي محسوب مي‌شود و بايد از تمام ظرفيت‌هاي آن به طور مناسبي استفاده کرد.

مهدي‌پوردر ادامه گفت: درياي خزر محور مهمي در گردشگري ايران است. در چشم‌انداز توسعه گردشگري کشور، استان‌هاي ساحلي گيلان، مازندران و گلستان به عنوان قطب گردشگري جهان اسلام تعريف شده‌اند و با توجه به اينکه از 60 منطقه نمونه گردشگري مصوب شده در استان گيلان 20 نقطه در ساحل واقع شده است، حفظ محيط زيست و ايجاد امنيت براي زيستگاه‌هاي موجود و نيز لزوم يک تعامل براي يک حرکت ملي به منظور حفاظت از اين دريا بسيار ضروري است .

وي افزود: با وجود انجام مطالعات گوناگون در خصوص درياي خزر ، سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري حلقه مفقوده اين اتصال مطالعاتي است و بايد هرچه سريعتر ارتباط لازم برقرار شود. در اين راستا ايجاد يک کارگروه مجزا شايد بتواند نقش اين حلقه مفقوده را ايفا کند .

وي با بيان اينکه طرح مطالعه جامع درياي خزر (ساپ) با اعتباري بيش از 2 ميليارد ريال در حال انجام است ،پيشنهاد کرد: به لحاظ ويژگي‌هاي بي‌نظير درياي خزر بايد تلاش کرد اين دريا با توجه به اينکه بزرگترين درياچه دنيا است و تنوع اقليم، فرهنگ و اقدام و تنوع گونه‌هاي جانوري در آن وجود دارد در فهرست ميراث جهاني ثبت شود.

M /104


انتهای پیام/

کد خبر 1386043123