به گزارش ميراث آريا(CHTN)، \"عليرضا قلي‌نژاد\"، مديرکل دفتر بافت‌هاي تاريخي در نشست‌ مديران ميراث فرهنگي استان‌هاي کشور با بيان اين مطلب گفت: شناسايي مديران ميراث فرهنگي استان‌هاي کشور با بيان اين مطلب گفت: شناسايي اجزا و ويژگي‌هاي بافت‌ها و شهرهاي تاريخي بسيار گسترده است، بنابراين بايد تمامي ويژگي‌هاي طبيعي و شهرها و بافت‌ها را به‌دست آوريم تا برنامه مناسبي در جهت ثبت و حفاظت و نگهداري آنها تدوين شود.

وي با اشاره به تصويب قوانين خاص در برنامه سوم توسعه مبني بر حفاظت از بافت‌هاي تاريخي گفت: با توجه به ماده 115 قانون برنامه چهارم تعيين محدوده‌هاي شهرهاي تاريخي از تکاليف سازمان ميراث فرهنگي است.

قلي‌نژاد گفت: بر همين اساس کار تعيين محدوده شهرها بايد هر چه زودتر شروع شود در مرحله بعد ضوابط اين محدوده‌ها مشخص و سپس گام‌هايي نيز در جهت ثبت و نظارت بر شهرها و بافت‌ها برداشته شود.

مديرکل دفتر بافت‌ها خاطرنشان کرد: تصميمات بايد به‌گونه‌اي باشد که اساس شکل‌گيري شهر را از بين نبرد و سازمان به‌عنوان ناظر در جريان تمامي اتفاقاتي که در شهر مي‌افتد باشد. اگرچه بناها و تک‌بناها يکي از اجزاي شهر است، بايد تأسيسات زيربنايي، ارتباطات شهر با محوطه پيرامون و... که از اجزاي شکل‌دهنده شهر است نيز مورد توجه قرار گيرد.

وي با اشاره به اختصاص اعتبار 115 طرح ازسوي سازمان و اختصاص اعتبار 100 طرح توسط سازمان شهرداري‌ها، به جذب سرمايه در بخش خصوصي تأکيد کرد و گفت: با توجه به کمبود اعتبار براي نگهداري از بناها و شهرهاي تاريخي ناگزير به جذب سرمايه در بخش خصوصي هستيم و براي جذب اين سرمايه بايد محدوده‌ها مشخص شود.

وي ادامه داد: براي جذب بخش خصوصي بايد از سياست‌ تشويقي استفاده کنيم. البته سرمايه‌گذار نيز بايد در طرح جامعي که ارائه مي‌دهد به نگهداري، مرمت و نوسازي بنا توجه لازم و کافي داشته باشد.

M /115


انتهای پیام/

کد خبر 1386050136