وي افزود: مردم شهرهاي مختلف براي تمام مراسم مذهبي، آييني و جشنهايشان لباس مخصوص دارند به طوريکه جوانان عصر حاضر هم آنها را پسنديده و خواهان آن هستند.
بدر با اشاره به وجود لباسهاي متنوع و متناسب با شغل و موقعيت هر شخص در زمانهاي مختلف، تصريح کرد: اينها ميراث ما هستند و ما ميتوانيم با جمع و جور کرد نشان لباسهاي زيبايي براي عصر حاضر تهيه کنيم.
رئيس هيأت مديره صنعت کار فرمايان هنرمند استان فارس، با اشاره به وجود کارگاه تخصصي در خانه لباسهاي سنتي و آييني ايران، گفت: در اين کارگاه بازديدکنندگان ميتوانند لباسهاي مختلف را از نزديک ببينند، سفارش دهند و حتي بپوشند.
وي تزيينات لباسهاي سنتي را نيز کار زنان خانهدار دانست و ادامه داد: زنان خانهدار مادر هيچ دوره اوقاتشان را به بطالت نميگذراندند و پس از انجام کارهاي روزمره اقدام به انجام سوزندوزي روي لباس ميکردند.
بدر، استفاده از مرواريدهاي طبيعي، سنگهاي قيمتي مانند فيروزه و عقيق، طلا و نقره را دليل ارزش بالاي لباسهاي سنتي دانست و گفت: در زمانهايي که اين لباسها تهيه شدهاند، تمام تزييناتشان هم توسط خانمها و با بهترين مواد تهيه ميشد که ما امروز به شکلي آماده روي بعضي لباسها ميبينيم.
وي زنان شيرازي را تنها افرادي ناميد که لباس شهري و روستاييشان متفاوت بوده است و افزود: از آنجا که در اطراف شيراز دروازههاي زيادي بود، براي تفکيک ساکنان شهر و کسانيکه بيرون شهر زندگي ميکردند، زنان شيرازي لباسهاي زيبا، سوزندوزي شده، دامنهاي تا روي زانو، سرآستين بلند با دوختهاي خاص مانند نقده دوزي ، گلابتوندوزي، ترمهدوزي، يراق دوزي و ميپوشيدند در مقابل نا محرم هم چادر زيبايي بر سرشان ميکردند و زنان عشاير و روستايي بيرون شهر، لباسهايي متفاوت به تن ميکردند.
موسس موزه لباس ايران در پايان خاطرنشان کرد: پوشاک ايران 3 هزار سال قدمت دارد و همزاد صنعت نساجي است که ميتواند هم براي زنان و هم مردان عصر حاضر بهترين الگو باشد.
S/H/119
انتهای پیام/