به گزارش ميراث آريا(CHTN)، مرمت اين پروژه که يک ماه به طول انجاميد، شامل آجر فرش پشت بام مسجد ، نماي ازاره کاهگل ديواره‌هاي بيروني و سفيد کاري حسينيه است.

مسجد جامع ندوشن بنايي است نسبتا بزرگ با ايواني تابستاني و گرمخانه زمستاني که داراي کتيبه‌هاي گچبري شده مزين به سوره جمعه و يک در چوبي قديمي است.

منبر چوبي نفيس ترين اثر ارزشمندي است که در اين مسجد نگهداري مي‌شود.

تمام اين منبر از چوب گردو ساخته شده و داراي تزئينات گره چيني ، منبت و معرق است ،آياتي از قرآن با خط کوفي نيز بر پله‌ها و سرلوحه آن نقش بسته است. در دو سوي اين منبر آياتي از سوره‌هاي جمعه، آل عمران، بقره با خط کوفي و حروف برجسته نقش شده است. سر لوحه اين منبر با طرح محراب تزئين شده و نقوش اسليمي در اطراف آن به صورت منبت کاري به چشم مي‌خورد.

مناره مسجد جامع نيز از حيث معماري سنتي بسيار ارزشمند و داراي نماي آجري است و در قسمت انتهاي گلدسته آن آجر لعابدار به کار رفته است. حسينيه سفلي ندوشن نيز متصل به ايوان تابستاني مسجد است و با نماي آجري ساخته شده است.

بنا بر اين گزارش،مسجد جامع و حسينيه سفلي در بافت قديم ندوشن واقع شده است که در اين بافت بيش از 100 اثر تاريخي از دوره‌هاي مختلف شناسايي شده و 55 مورد آن در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيده است.

بافت تاريخي ندوشن نيز به شماره ثبتي 11593 در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيد.

M /115


انتهای پیام/

کد خبر 1386050320