به گزارش ميراث‌آريا( CHTN)، محمد زارع کارشناس حفظ و احياي سازمان ميراث فرهنگي ،صنايع دستي و گردشگري استان خوزستان با بيان اين مطلب گفت: در حال حاضر انجام مطالعات و تهيه طرح مرمت و احياء جامع قلعه تل ، از محل اعتبارات استاني با 100 ميليون ريال اعتبار ر اجرا مي شود.

وي ادامه روند آوار برداري و نمايان سازي اجزاي مدفون شده آن ، اجراي عمليات مرمت اضطراري مطابق طرح جهت حفاظت اجزاي باقي مانده ، اجراي پوشش موقت جهت حفاظت از اجزاي قلعه مطابق طرح وساماندهي محوطه قلعه مطابق طرح مصوب را از جمله اقداماتي دانست که به منظور مرمت اين قلعه انجام خواهد شد.

وي در ادامه افزود : جهت آوار برداري و نمايان سازي اجراي قديمي بنا از زير خاک نيازمند نظارت دقيق و به کارگيري نيروهاي آموزش ديده بود که با به کارگيري نيروهاي متخصص و آموزش نيروهاي اجرائي توسط متخصصان اين امر محقق شد .

لازم به ذکر است،ايجاد ديوار سنگي دور تا دور بنا به ضخامت بيش از 70 سانتي متر جهت حفاظت و دادن نما و جلوه مناسب از ديگر اقدامات انجام شده در اين بنااست .

گفتني است، قلعه تل متعلق به دوره قاجاريه برروي تپه دوره عيلامي ساخته شده و محل حکومت خوانين چهارلنگ بختياري و جانکي بوده است .

مصالح به کار رفته در قلعه سنگ ، آجر و گچ و در قسمت هايي داراي تزئينات آجري است .

اين قلعه داراي 6 برج ديده باني بوده است که در حال حاضر تنها يکي از برج ها پا برجااست.

شايان ذکر است قلعه تل در سال 1382 به شماره 9961 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است .

اين محوطه در بخش مرکزي روستاي قلعه تل شهرستان باغملک واقع است .

116





انتهای پیام/

کد خبر 1386051053