وي با بيان اينکه با اتمام بهسازي اين بازار کسبه ميتوانند مجددا به مغازههاي خود رونق اقتصادي دهند خاطرنشان کرد: متأسفانه از حدود 20 سال پيش کسبه بازار به تدريج آن را ترک کرده و تا قبل از شروع کار مرمت اين بازار به مخروبه و متروکهاي تبديل شده بود.
توکلي ادامه داد: کار مرمت و بهسازي بام بازار به اتمام رسيده و هماکنون در اين بازار چهار مغازه کار خود را شروع کردهاند.
وي ادامه داد: يکي از اهداف مرمت اين بازار بازگشت کسبه به داخل آن و رونق اقتصادي آن بوده است.با پايان عمليات مرمت قطعا صاحبان مغازهها انگيزه بيشتري به بازگشت خواهند داشت.
بنا بر اين گزارش، قدمت بازار نايين به دوران صفويه ميرسد و مرمتگران اين بازار را بر طبق معماري دوران صفويه بازسازي کردهاند.
به گزارش ميراث آريا، نايين يا نائين يکي از شهرهاي استان اصفهان در مرکز ايران است که در منطقه دشت کوير قرار گرفته است.
تاريخ بناي اوليه شهرنايين به دوران قبل ازاسلام ميرسد. صحت اين مدعا راعلاوه برنوشتههاي مورخين و جغرافيانويسان قديم، گويش محلي خاص مردم نايين تقويت ميکند. اين گويش هنوز نيز متداول و مرسوم است. در دورههاي ساساني و پس ازاستقرار اسلام، شهرنايين جزء يکي از اين کورهها به شمار مي آمد. بيشتر پژوهشگراني که درباره نايين بررسي و تحقيق کردهاند به آبادي و آباداني آن در ادوار قبل از اسلام اشاره کردهاند.
با استقرار اسلام، در بيشتر شهرهاي ايران و ورود اين آيين به نايين، شهر نايين موقعيت خود را همچون گذشته حفظ کرد. يکي از نو يسندگاني که درقرن چهارم هجري کتاب خود راتأليف کرده است نائين را شهري آباد و پرجمعيت ذکر مي کند.
در قرن پنجم هجري، شهر نايين مانند ديگر شهرهاي نزديک به اصفهان مورد توجه قرار گرفت. در نيمه اول اين قرن ناصر خسرو، درسفر مشهورش از نائين عبور و به اين شهر اشاره کرد.او در سفرنامهاش درباره اوضاع اجتماعي نايين مطلب تازه اي ارائه نکرده است. به همانگونه که ياقوت حموي نيز تنهابه نقل قولي از اصطخراي اکتفا کرده است.
نارنج قلعه،مسجد جمعه،مسجد بابا عبدالله ، امامزاده سلطان سيد علي، مسجد محمديه ، مسجد شيخ مغربي ،مسجد خواجه خصر،بازار نائين، مصلي ،آب انبارهاي نائين،حسينيه هاي نائين و خانه پيرنيا از جمله مهمترين آثار تاريخي شهرستان نايين است.
115/
انتهای پیام/