\"محمد هادي تدين\" تصريح کرد: حس مسئوليت و انساندوستي جمعيت هلال احمر موجب شده است که حوادثي که به صورت انفرادي اتفاق ميافتد نيز از سوي اين ارگان رفع و رجوع شود، اما اين امر مشکلات بسياري را نيز در بردارد که از جمله ميتوان به موارد حقوقي موجود در برخي از حوادث اشاره کرد.
وي افزود: به دليل نبود قوانين و حمايتهاي قانوني از داوطلبان امداد و نجات، در داوطلبان اين جمعيت همواره اين نگراني وجود دارد که اگر هنگام امداد به هر دليلي مشکل خاصي براي فرد مصدوم پيش آيد، به لحاظ قانوني کدام مرجع از آنان پشتيباني خواهد کرد؟
تدين گفت: امداد رساني حوادثي که به صورت انفرادي در داخل شهرها اتفاق ميافتد بر عهده آتشنشاني يا اورژانس است، اما خارج از شهر از نظر قانوني هيچ يک از اين ارگانها وظيفهاي بر عهده نداشته و ندارند. اگر تا به حال اقدامي در اين زمينه انجام شده تنها به دليل حس انساندوستي افراد داوطلب اين ارگانها بوده است و هيچ وظيفهاي قانوني بر عهده آنان نيست.
تدين با اشاره به حوادث کوهستان و تفاوت آن با حوادث کوهنوردي گفت: رانش زمين، ريزش کوه، ريزش بهمن و ... از جمله حوادث کوهستاني است که ممکن است بر اثر آنها يک روستا به طور کامل زير خاک برود. در اين صورت وظيفه قانوني هلال احمر است که به کمک حادثهديدگان بشتابد، چرا که حادثهاي اتفاق افتاده و جمعي از افراد را به خطر انداخته است، اما در حوادث کوهنوردي که بهصورت انفرادي براي افراد اتفاق ميافتد، هلال احمر از نظر قانوني هيچ وظيفهاي بر عهده ندارد، اما به گردشگران و کوهنوردان اقداماتي انجام ميدهد، مثلاً در کوهستانها پايگاههاي مختلف هلالاحمر را مستقر کرده است و خدمات امدادي ارائه ميدهد.
وي با اشاره به آمار کوهنوردان در روزهاي تعطيل و آخر هر هفته در کوه تاکيد کرد: بر اساس آماري که استانداري تهران در مورد حضور کوهنوردان در آخر هفتهها ارائه داده است، چيزي حدود 450 هزار تا 500 هزار نفر آخر هفتهها در کوهها حضور دارند. اين آمار عجيبي است، يعني حدود جمعيت استان سمنان! با اين وضعيت به نظر ميرسد که تأمين امنيت و ايمني اين طبيعتگردان کوهنورد امري حياتي است که نبايد از سوي ارگانها و سازمانهاي دولتي ناديده گرفته شود.
تدين با اشاره به خدماتي که سال گذشته سازمان هلال احمر به اين طبيعتگردان کوهنورد ارائه کرده است، گفت: سال گذشته تنها در کوهستانهاي شمال تهران حدود 2 هزار و 800 مورد ارائه خدمات کمکهاي اوليه داشتيم و حدود 280 مورد را نيز به مراکز درماني اعزام کردهايم.
وي با اشاره به ارائه طرح امداد، نجات و جستجو به کميته ملي طبيعتگردي تأکيد کرد: سالهاست که هلال احمر خدمات متفاوتي را به طبيعتگردان و گردشگران ارائه ميدهد، اما به نظر ميرسد که بايد با يک برنامهريزي دقيق، وظيفه هر ارگاني را در قبال حوادث مختلف مشخص کنيم و بر اساس آن بودجه خاصي براي تکميل لوازم مورد نياز اين کار نيز به آن ارگان اختصاص دهيم تا گردشگران و طبيعتگردان زمان برخورداي از طبيعت از امنيت کافي برخوردار باشند.
به گفته وي به تازگي طرحي باعنوان امداد، نجات و جستجو به کميته ملي طبيعتگردي سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري ارائه شده است تا براساس آن خدمات امداد، نجات و جستجو به طبيعتگردان از سوي يک شرکت ارائه شود که اميدواريم هر چه زودتر اين طرح از سوي کميته پيگيري و اجرا شود.
M/103
انتهای پیام/