مهدي معمارزاده کارشناس فني سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌ دستي و گردشگري استان تهران با بيان اين مطلب به ميراث آريا(CHTN)، گفت: چهارشنبه هفته گذشته در جلسه‌اي با مشاور اجرايي طرح بهسازي ميدان آزادي قرار شد طرح‌هايي که براي تعويض سنگ‌فرش، سيستم آب‌رساني و نصب آب‌نما تهيه شده به کارشناسان ميراث ارائه شود تا دوباره مورد بازنگري قرار گيرد.

وي افزود: اين طرح‌ها به ميراث فرهنگي استان ارسال شده و قرار است طرح فردا با مهندس ايرج حقيقي بررسي شده و بعد از تطبيق آنها با طرح اصلي آن را به سازمان زيباسازي ارائه دهيم.

معمارزاده خاطرنشان کرد: در پروژه بهسازي ميدان آزادي، سازمان زيباسازي شهرداري تهران و شهرداري منطقه 9 مشارکت داشته و کارشناسان سازمان ميراث فرهنگي استان تهران نيز بر روند کار نظارت دارند.

وي گفت: همچنين سازمان زيباسازي شهرداري تهران توافق کرده که در عين رعايت قوانين ميراث فرهنگي طرح بهسازي ميدان آزادي را ادامه دهد.

به‌گزارش ميراث آريا، سال 1345 طرح يک نماد معرف ايران، در ميان معماران ايراني به مسابقه گذاشته شد که در پايان، طرح \"حسين امانت\" مهندس 26 ساله و فارغ‌التحصيل دانشگاه تهران به عنوان طرح برتر انتخاب شد.

عمليات ساخت بنا، 11 آبان 1348 آغاز شد و پس از 28 ماه کار در 24 دي 1350 با نام برج شهياد به بهره‌برداري رسيد.

معماري اين برج تلفيقي از معماري دوران هخامنشي، ساساني و اسلامي است. اين بناي سه طبقه، چهار آسانسور، دو راه پله و 286 پلکان دارد. محوطه زيرين برج، چندين سالن نمايش، نگارخانه، کتابخانه، موزه و ... دارد.

طول اين بنا 63 متر، ارتفاع آن از سطح زمين 45 و ارتفاع از کف موزه 5 متر است. چمن کاري ميدان آزادي و راه‌هاي اطراف آن، نيز از بالا شبيه سقف دروني مسجد شيخ لطف‌الله اصفهان و طرح‌ حوض‌هاي ميدان برگرفته از حوض‌هاي باغ فين کاشان است.

اين مجموعه فرهنگي، زيرمجموعه بنياد رودکي است و اداره فضاي سبز سطح ميدان و آبياري چمن آن به عهده شهرداري است. مجموعه آزادي در سال 1353 با شمار 1008 در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيد.

115/M



انتهای پیام/

کد خبر 1386051448