\"مهرداد احمداميرآقايي\" مديرکل توسعه و ترويج معاونت صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي با اعلام اين خبر به ميراث آريا(CHTN)، گفت: به خاطر وجود منابع و زمينه‌هاي گسترده محصولات بامبو در گيلان و مازندران و فراهم آوردن زمينه اشتغال، براي بالا بردن سطح کيفي و کمي محصول ني‌خيزران از تجارب کشورهاي صاحب فن استفاده مي‌شود.

از توسعه کاربردي کردن محصول ني‌خيزران به‌عنوان فاز اول همکاري با سازمان بين‌المللي جايکاي ژاپن ياد کرد و افزود: کميته‌اي تخصصي‌ به‌صورت موقت اما مجزا از کارشناسان دو استان گيلان و مازندران تشکيل مي‌شود تا پس از مستندسازي ميزان وظايف اعضاي گروه مشخص شود.

اميرآقايي با بيان اينکه کميته مذکور جايگاه مشورتي، پژوهشي و مطالعاتي دارد يادآور شد: در مرحله نخست همکاري با جايکاي ژاپن در کوتاه مدت و توسعه و گسترش محصول بامبو از وظايف اين کميته تعريف شده است.

وي ادامه داد: پس از اين مرحله امکان گسترش همکاري‌ها در بلندمدت و طرح \"يک دهکده – يک محصول\" مورد بررسي جدي قرار خواهد گرفت.

مديرکل توسعه و ترويج معاونت صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي بررسي گسترش آموزش‌هاي رسمي و غيررسمي در بامبوبافي را ضروري دانست و تصريح کرد: چنانچه لازم باشد آموزش بامبوبافي در مرکز علمي- کاربردي و يا هنرستان‌هاي کاردانش در بسياري از مناطق کشور گسترش پيدا خواهد کرد.

وي با اشاره به اينکه بامبو در زمين باير هم ريشه مي‌کند و به زمين‌هاي کشاورزي آسيبي وارد نمي‌کند، خاطرنشان کرد: گيلان و مازندران از نظر شرايط آب و هوايي با ژاپن، چين و مالزي هماهنگي دارد و امکان رشد اين محصول بيشتر است.

اميرآقايي با تأکيد بر اينکه جزيره‌اي عمل نخواهد کرد، گفت: اين اقدام به‌صورت يک جريان مداوم پيگيري مي‌شود تا تمام ابعاد آن بررسي شود و تاکنون نيز کارشناسان و اعضاي کميته استان گيلان مشخص شده‌اند و مازندران نيز در حال بررسي معرفي اعضاي تيم استاني‌اش است.

M/112


انتهای پیام/

کد خبر 1386051533