\"حسن فاضلي نشلي\"، رئيس پژوهشکده باستان‌شناسي با بيان اين مطلب به ميراث آريا (CHTN)، گفت: بعد از بررسي‌هاي انجام‌شده توسط باستان‌شناسان متوجه شديم که در محوطه تاريخي کالپوش با ساخته شدن سد، تنها يک محوطه به زير آب مي‌رود.

وي افزود: بنابراين باستان‌شناسان قبل از شروع ساخت سد محوطه اسلامي که قرار بود به زير آب برود را مورد کاوش قرار دادند و توانستيم تمامي آثار تاريخي با ارزش را در اين محوطه شناسايي کرده و به موزه انتقال دهيم.

فاضلي درباره نتايج کاوش‌هاي محوطه اسلامي منطقه کالپوش تصريح کرد: اين محوطه اسلامي متعلق به جوامع کوچکي بوده که به صورت پراکنده زندگي مي‌کردند. تمامي آثار به‌دست‌آمده يا در حال مرمت اضطراري است يا باستان‌شناسان مشغول مطالعه آنها هستند.

رئيس پژوهشکده باستان‌شناسي با اشاره به اين موضوع که شش محوطه باستاني ديگر در منطقه کالپوش سمنان شناسايي شده است، خاطرنشان کرد: اين شش محوطه با آبگيري سد به زير آب نمي‌رود و مي‌توان در راستاي ساخته‌شدن سد اين محوطه‌ها را کاوش کرد.

وي با بيان اينکه هم‌اکنون 20 کاوش نجات‌بخشي در کشور انجام مي‌شود، گفت: به تازگي تيمي جديد از باستان‌شناسان به منظورمطالعه و کاوش‌هاي نجات‌بخشي به سيمره و سد کارون دو اعزام شده‌اند تا بعد از بررسي محيط و گمانه‌زني لازم کار کاوش را شروع کنند.

فاضلي خاطرنشان کرد: به طور حتم بعد از پايان کاوش‌ها نتايج آن چاپ و منتشر مي‌شود تا جامعه با تاريخ و فرهنگ کشور آشنا شود.

S/H/116


انتهای پیام/

کد خبر 1386051611