به گزارش ميراث آريا (CHTN)، معاون رييس جمهور و رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري در ششمين نشست رسانه‌اي خود در پاسخ به سؤال خبرنگار ما ضمن بيان اين مطلب گفت: از سوي رييس جمهور، سازمان ميراث فرهنگي متولي برگزاري سال مولانا شد. اما از سوي ديگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز کميته‌اي براي برگزاري برنامه‌ها تشکيل داد.

وي با بيان اينکه کميته وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي فعاليت خاصي را انجام نداده است، افزود: اين دوگانگي باعث تعلل در اجراي برنامه‌ها شد و در نهايت سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري متولي برگزاري برنامه‌هاي سال مولانا شده و هم‌اکنون سازمان در حال تدارک برنامه‌هاي گسترده‌اي براي برگزاري سال مولانا است.

مشايي خاطرنشان کرد: به زودي و تا پايان سال 2007 سازمان ميراث فرهنگي برنامه‌هاي بسيار پرمحتوا و گسترده‌اي را به تدريج و همزمان با سال مولانا را برگزار خواهد کرد.

رييس سازمان ميراث فرهنگي درباره تخريب‌هاي گسترده بناهاي تاريخي در سطح کشور گفت: تخريب و تجاوز از مشکلات جدي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري است. ضمن آنکه سازمان نيروي انساني کافي نيز براي سرکشي به تمام بناهاي تاريخي که در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيده است، ندارد.

وي ادامه داد: اما وظيفه سازمان است که اگر تخلفي در حوزه ميراث فرهنگي انجام مي‌شود آن را پيگيري کند. سازمان در برابر هيچ تخلفي کوتاهي نمي‌کند و تمام مراحل قضايي را طي خواهد کرد تا تجاوزکنندگان به مجازات کامل خود برسند.

معاون رييس جمهور با بيان اينکه طي مراحل قضايي در حوزه ميراث فرهنگي بسيار طولاني است خاطرنشان کرد: به دليل طولاني بودن رسيدگي به پرونده‌هاي تخريب آثار تاريخي در محاکم قضايي، سازمان درصدد است تا هماهنگي‌هايي با قوه قضاييه انجام دهد تا مراحل رسيدگي به پرونده‌هاي تخريب به سرعت انجام شود.

مشايي در بخش ديگر سخنان خود با بيان اينکه در چند سال اخير حساسيت افکار عمومي نسبت به تجاوز، کاوش‌ غيرمجاز و تخريب بسيار افزايش پيدا کرده گفت: سازمان ميراث فرهنگي به دليل وجود همين حساسيت‌ها در چند سال اخير اقدام به جذب نيرو در بخش يگان حفاظت کرده است و تنها در سال 1385، 13 ميليارد تومان از بودجه خود را به يگان حفاظت اختصاص داد.

رييس سازمان ميراث فرهنگي در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر اينکه با سهميه‌بندي بنزين بسياري از نيروهاي يگان حفاظت در استان‌ها هيچ بازديدي از تپه‌ها و محوطه‌هاي باستاني نمي‌کنند، گفت: با شروع سهميه‌بندي بنزين مشکلاتي براي نيروهاي يگان حفاظت و بازديدهاي آنان از محوطه‌ها و تپه‌هاي تاريخي ايجاد شد، اما يگان حفاظت تعامل گسترده‌اي را با نيروي انتظامي انجام داده و به زودي کارت‌هاي سوخت از سوي نيروي انتظامي براي نيروهاي يگان حفاظت عملياتي خواهد شد.

مشايي همچنين درباره سرنوشت الواح هخامنشي و حکم دادگاه آمريکايي مبني بر حراج اين الواح با اشاره به حساسيت سازمان نسبت به برگشت اين الواح به کشور خاطرنشان کرد:به هيچ عنوان موضوع حراج الواح هخامنشي درميان نيست.از نظر مسائل حقوقي دادگاه امريکايي صلاحيت رسيدگي به اين پرونده را ندارد و وکيل ايران نيز در تلاش است تا ثابت کند دستگاه قضايي امريکا نمي‌تواند هيچ حکمي درباره اين الواح صادر کند.

وي ادامه داد: چرا که الواح به صورت امانت به دانشگاه شيکاگو ارسال شده است و حتي رؤساي دانشگاه شيکاگو نيز با اين موضوع موافق هستند و از ايران بارها حمايت کرده‌اند.

مشايي تأکيد کرد:دادگاه امريکايي نمي‌تواند حکم به حراج اشياي تاريخي بدهد، چه اينکه عواقب اين حکم براي دولت و کشور امريکا بسيار سنگين تمام مي‌شود. اين دادگاه هيچ سند و ادعايي براي دادن حکم حراج ندارد.

معاون رييس جمهور و رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري به اشراف کامل سازمان بر پروژه‌هاي عمراني اشاره کرد و گفت: هم‌اکنون هيچ پروژه عمراني در کشور بدون مطالعات باستان‌شناسي در کشور انجام نمي‌شود.وزارت نيرو نيز هيچ سدي را بدون اعلام رسمي سازمان آبگيري نمي‌کند.

مشايي درباره مرمت 45 هزار نسخه خطي موجود در کاخ گلستان گفت: براي مرمت نسخ خطي سازمان بودجه زيادي را اختصاص داده است، اما مرمت اين نسخ مانند مرمت بناهاي تاريخي به سادگي انجام نمي‌شود.

وي از چاپ و انتشار نسخه خطي مرقع گلشن خبر داد و گفت: اين نسخه با کيفيت بسيار بالا از سوي سازمان چاپ مي‌شود و به زودي نيز نسخه‌هاي شاهنامه بايسنقري که در حافظه جهاني ثبت شده است چاپ و منتشر مي‌شود.

115/



انتهای پیام/

کد خبر 1386051652