وي در پاسخ به اين پرسش که قرار بود اين مدرسه بعد از مرمت به سازمان واگذار شده و به عنوان ساختمان جديد سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان تهران مورد استفاده قرار بگيرد، خاطرنشان کرد: آموزش و پرورش حاضر نيست اين مدرسه را به سازمان واگذار کند و درصدد تبديل آن به موزه آموزش و پرورش است.
ناظمرضوي ادامه داد: همچنين در صحبتهايي که با مقامات ارشد سازمان ميراث فرهنگي براي واگذاري اين مدرسه شده، اعلام کردند که دارالفنون از سوي آموزش و پرورش به سازمان واگذار نخواهد شد.
به گزارش ميراث آريا (CHTN)، چند روز پيش نيز غلامعلي حدادعادل، رئيس مجلس شوراي اسلامي در نامهاي به رئيس جمهوري با اشاره به موقعيت تاريخي و فرهنگي مدرسه دارالفنون، خواستار حفظ جايگاه دارالفنون بهعنوان يک \"مدرسه\" شد .
در بخشي از اين نامه آمده است: به عنوان کسي که سالهاي طولاني در آموزش و پرورش خدمت کردهام معتقدم، دارالفنون از آن جهت که نماد آموزش و پرورش جديد در کشور ماست، شايسته است همچنان جايگاه و نقش خود را به عنوان يک مدرسه حفظ کند. لازم است که مدرسه دارالفنون مجددا با اجراي بعضي تعميرات لازم مانند گذشته به يک دبيرستان تبديل شود.
در نامه رئيس مجلس به رئيس جمهوري آمده است: چنانچه به علت تغيير بافت مسکوني اطراف مدرسه به بافت تجاري و اداري، جمعيت دانشآموزي منطقه ظرفيت مدرسه را پر نميکند، ميتوان دبيرستان دارالفنون را به دانشآموزان مستعد و کم بضاعت مناطق جنوبي تهران اختصاص داد و از آن براي توسعه عدالت آموزشي بيشترين استفاده را به عمل آورد.
رئيس مجلس با تاکيد بر اينکه،قدمت تاريخي مدارس يکي از افتخارات هر کشور محسوب ميشود، بهعنوان نمونه از \"دبيرستان هانري چهارم\" در شهر پاريس نام برد که از قرن دوازدهم ميلادي تاکنون بطور مستمر نقش و هويت واحد خود را به عنوان يک مدرسه حفظ کرده است.
حدادعادل در پايان اين نامه از رئيس جمهور خواسته است که بار ديگر دارالفنون به آغوش آموزش وپرورش بازگردد.
بنا بر اين گزارش، دارالفنون نخستين مدرسه و به طور مشخص نخستين مدرسه عالي پليتکنيک به سبک مدارس اروپايي بود که در سال 1269 هجري قمري ( 1851 ميلادي) به همت اميرکبير و به منظور وارد کردن علوم و فنون اروپايي به ايران داير شد.
در سال 1266 هجري قمري طرح بنا را ميرزارضا مهندسباشي ريخت و محمد تقي خان معمارباشي،ساخت آن را آغاز کرد.
امير کبير، پايهگذار دارالفنون بود، اما پيش از بهرهبرداري اين مدرسه به قتل رسيد.
هشتاد سال پس از افتتاح دارالفنون در سال 1308 وزارت فرهنگ وقت «مهندس مارکف» روسي را مامور تعمير دارالفنون کرد. مارکف دارالفنون را بر اساس تلفيقي از معماري عصر هخامنشي و صفوي بازسازي کرد و بجز چند بخش محدود مانند حياط، آب نما و ايوان حياط شمالي، مابقي بخشها را تغيير داد.
پس از انقلاب، آموزش و پرورش کاربري دارالفنون را از دبيرستان به مرکز آموزش تربيت معلم، خوابگاه و مرکز آموزشهاي ضمن خدمت تغيير داد و در سال 1375 آن را تعطيل کرد.
سال1378 تصميم گرفته شد کاربري دارالفنون باز هم تغيير يابد. دارالفنون در سال 1378 در فهرست آثار ملي کشور ثبت شد.
S/H/115
انتهای پیام/