وي افزود: شناسايي ارتباطات در شرق ايران و غرب پاکستان از ديگر اهداف اين طرح بوده است.
مرادي به CHTN گفت: در اين بررسيها 39 اثر ماقبل از تاريخ، 28 اثر دوران تاريخي که عموما اشکاني بوده و 30 اثر دوره اسلامي که بيشتر قلعههاي مربوط به دوره ايلخاني تا قاجار شناسايي شد؛ و در مجموع بيش از 90 اثر باستاني و تاريخي تاکنون مورد شناسايي قرار گرفته است.
وي تصريح کرد: آثار قبل از تاريخ که مربوط به دوره کالکلوتيک تا هزاره دوم ق. م بوده شامل محوطههاي تاريخي و دو محوطه که احتمالا به دوران پارينه سنگي تعلق دارد، نيازمند بررسي بيشتر است. نتيجه شناسايي اين دو محوطه ميتواند فرضيه مهمي را که انسانها در دوران سنگ از جنوبشرقي ايران وارد پاکستان شدهاند را ثابت کند.
سرپرست باستانشناسي جالق سراوان گفت: همچنين دو سنگ ابسيدين، سفالهاي خاکستري قرمز و منقوش در اطراف رودخانه \"ماشکيد\" که به باتلاق \"ماشکيد\" در پاکستان ميريزد، کشف شده است.
وي در مورد استقرار دوره اشکاني در اين منطقه خاطرنشان کرد: در اين دوره، محوطههاي بزرگ تاريخي و قبرستانهاي اشکاني شناسايي شده که وجود اين قبرستانها، توسعه جمعيت در اين منطقه را در دوران اشکاني نشان ميدهد. همچنين در دوره اسلامي مقبرههاي ايلخاني بيشترين آثاري است که در اين دوره به چشم ميخورد.
اين گزارش حاکي است، منطقه جالق سراوان در شرقيترين بخش سراوان، مرز ايران و پاکستان در استان سيستان و بلوچستان واقع شده است.
117/
انتهای پیام/