وي افزود: پژوهشگاه سازمان از اين پيشنهاد استقبال کرده و قرار است از رئيس دانشگاه آکسفورد به منظور بازديد از ايران و انجام صحبتهاي مقدماتي درباره تأسيس اين سه رشته دعوت به عمل آيد.
هاشمي خاطرنشان کرد: همچنين قرار است براي تأسيس اين سه رشته پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري با دانشگاه آکسفورد تفاهمنامهاي را به امضا برساند که اين تفاهمنامه با آمدن رئيس دانشگاه آکسفورد به ايران به امضا خواهد رسيد.
بنابراين گزارش، سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري در حوزه باستانشناسي نيز تبادلات علمي گستردهاي را با دانشگاه آکسفورد مبني بر تاريخگذاري عصر آهن از فروردين 86 شروع کرده است.
با تاريخنگاري عصر آهن و دوره پيش از تاريخ، روند دگرگوني فرهنگ در اين دورهها به خوبي مشخص ميشود.
\"حسن فاضلي نشلي\" رئيس پژوهشکده باستانشناسي، درباره ضرورت تاريخگذاري دقيق عصر آهن به ميراث آريا گفته بود: اطلاعات ما از اين دوره بسيار کم يا نسبي بوده و اطلاعات دقيق باستانشناسي از اين عصر نيز بسيار ناچيز است؛ از اين رو، تصميم بر آن شد که پژوهشکده تاريخگذاري دقيق اين دوره را انجام دهد.
عصر آهن به 3 دوره آهن يک، آهن دو و آهن سه تقسيم ميشود. قبور بسياري از اين دورهها کشف شده، اما اطلاعات چنداني در اين حوزه وجود ندارد و با تاريخنگاري ميتوان تعيين کرد که قبور متعلق به چه دورهاي است.
فاضلي درباره روش تاريخگذاري اعلام کرده بود: تاريخنگاري دقيق عصر آهن، تنها از طريق کربن 14 امکانپذير است.
وي در پاسخ به اين پرسش که آيا با گروههاي بينالمللي نيز مشارکت خواهيد داشت، خاطرنشان کرد: ما کار خود را در داخل کشور انجام ميدهيم، اما آزمايشهاي لازم بايد در خارج کشور انجام شود؛ به همين دليل از آزمايشگاه دانشگاه آکسفورد انگليس نيز بهره ميگيريم.
به گفته رئيس پژوهشکده باستانشناسي، آثار تاريخي به دست آمده و به ويژه استخوانها همگي بايد آزمايش شود. به اين منظور، در آغاز 300 نمونه تاريخي اين دوره براي آزمايش به آکسفورد فرستاده شده است.
115/M
انتهای پیام/