به گزارش ميراث آريا(CHTN)، به نقل از اداره روابط عمومي و تشريفات استانداري اردبيل، \"علي نيکزاد\" درحضور تعدادي از مسئولان ستادي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري کشور با اشاره به غناي فرهنگي و تاريخي استان به‌عنوان خاستگاه مکتب تشيع، تصريح کرد: ثبت جهاني اين اثر ملي علاوه بر معرفي هرچه بيشتر استان در سطح بين‌المللي، به رونق صنعت گردشگري و پويايي اقتصادي استان نيز کمک خواهد کرد.

وي با اشاره به اينکه تاکنون 9 اثر کشورمان در فهرست آثار جهاني به ثبت رسيده است، از تشکيل کميته‌اي ويژه بادبيري سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان براي تشکيل و تدوين پرونده مورد نياز جهت طرح ثبت بقعه شيخ صفي‌الدين اردبيلي در يونسکو خبرداد.

نماينده يونسکو در ايران هم دراين نشست گفت:سه دسته اثرشامل ساختارهاي معماري، پيکره‌ها و نقاشي‌هاي باستاني،مجموعه بناها و سايت‌هاي باستان‌شناسي که از ديدگاه تاريخي، هنري و مردم‌شناسي داراي ارزش جهاني باشند، قابل طرح هستند.

دکتر \"شهريار عدل\" خاطرنشان کرد: با اتمام مراحل تدوين و جمعبندي مستندات مربوط به بقعه شيخ‌صفي ثبت آن در يونسکو دفاع خواهيم کرد.

مجموعه بسيار ارزشمند و زيباي بقعه شيخ صفي‌الدين اردبيلي يکي از 10 اثر باستاني مهم کشور به شمار مي‌رود. بناي ابتدايي بقعه مربوط به قبل از اسلام است اين بنا در سال 735 هجري توسط شيخ صدرالدين موسي فرزند شيخ صفي بنا شده و در طول زمان و به ويژه در دوران حکومت صفوي مورد احترام شاهان صفوي بوده است.

اين مجموعه شامل 8 بخش اصلي، مسجد جنت‌سرا، قنديل‌خانه، حرم‌خانه، چيني‌خانه، چله‌خانه، گنبد الله‌الله و شهيدگاه است.

M/116




انتهای پیام/

کد خبر 1386052116