وي افزود: خاتمکاري در دوران صفويه وارد ايران شده و بهصورت گسترده در شهرهاي شيراز و اصفهان استقرار يافته است.
محمدعلي رجب به 35 سال سابقه در اين عرصه هنر خاتمکاري را شامل 4 مرحله دانست و گفت: مرحله نخست \"پيشندگي\" يا \"گلبهندي\" است که در آن برنج، چوب يا استخوان به هم بافته شده و به اشکال هندسي، لوزي، مثلث و ذوزنقه در ميآيد.
وي با اشاره به اينکه در مرحله دوم دو لايه از اشکال بافته شده روي هم قرار گرفته و پرس ميشود افزود: در مرحله بعدي خاتم پرس شده که به برگ خاتم تبديل شده است روي کار چسبانده ميشود.
خاتمکار اصفهاني با يادآوري اينکه برگ خاتم تنها به چوب و سهلايي ميچسبد، گفت: در مرحله نهايي کار با يک لايه پلياستر پوشانده ميشود.
وي با اشاره به ساخت محصولات متنوع مانند قاب عکس، جعبه، صفحه شطرنج، ميز و صندلي و... ادامه داد: در مواردي که خام آستردار است برگ خاتم را ميتوان روي هر جنسي چسباند.
محمدعلي رجب افزود: در خاتمکاري از سيريشون براي چسباندن برگ خاتم استفاده ميشود که در مقايسه با سيريش از دوام و مقاوت بيشتري برخوردار است.
اين هنرمند با اشاره به سبکهاي مختلف خاتمکاري مانند اسليم و گره گفت: هنرمندان خاتمکار به سبک خاصي کار ميکند و همين امر موجب تفاوتهاي ظاهري در آثار خاتم شده است.
وي با بيان اينکه محصولات خاتمکاري درخارج از کشور با استقبال بيشتري مواجه ميشود تأکيد کرد: گسترش تبليغات و افزايش ورود توريست به کشور در توسعه هنر خاتمکاري نقش بسزايي خواهد داشت.
M/111
انتهای پیام/