\"سيدطه هاشمي\"، معاون رئيس و رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري به ميراث آريا (chtn) گفت:تيم‌هاي مختلف دانشگاهي و باستان‌شناسي کار تهيه اين نقشه را در برخي از استان‌ها شروع کرده‌اند و قطعا تا دو سال آينده که همزمان با پايان دوره اول رياست جمهوري است، اين نقشه تهيه خواهد شد.

وي افزود:براي تهيه نقشه باستان‌شناسي کشور دو کار اصلي بايد انجام مي‌شد، يکي تعيين روش کار که بايد به صورت يکسان در سطح کشور اعمال شود، دوم استفاده از ظرفيت باستان‌شناسي کشور در اين پروژه که خوشبختانه سازمان توانست در هر دو کار موفق شود.

هاشمي با بيان اينکه تمام رؤساي دانشگاه‌هاي کشور از تعامل ايجادشده ميان دانشگاه و پژوهشگاه تقدير کرده‌اند، گفت:در فاز اول تهيه اين نقشه پژوهشگاه قراردادهايي را با دانشگاه‌هاي تربيت مدرس، دانشگاه تهران و دانشگاه سيستان و بلوچستان امضا کرده است تا از ظرفيت تمامي اساتيد و دانشجويان باستان‌شناسي براي تهيه اين نقشه استفاده شود، ضمن آنکه در اين کار سعي شده از باستان‌شناسان آزاد هم استفاده شود.مثلا سيستان و بلوچستان به دو بخش تقسيم شده، دانشگاه وظيفه تهيه نقشه باستان‌شناسي کشور را در سيستان برعهده دارد و نقشه بلوچستان توسط باستان‌شناسان آزاد و استان تهيه خواهد شد.

رئيس پژوهشگاه در پاسخ به اين پرسش که هيچ ستادي در هيچ استاني فعاليت اجرايي نمي‌کند، خاطرنشان کرد: بعد از انعقاد قراردادها با دانشگاه‌ها، باستان‌شناسان به منطقه اعزام شده‌اند و هم‌اکنون نيز مشغول کارهستند. مثلا کار تهيه نقشه استان‌هاي مازندران، قزوين و سيستان و بلوچستان شروع شده است. همچنين قرار است بعد از انعقاد قرارداد با دانشگاه‌هاي ابهر، همدان و کازرون که رشته باستان‌شناسي دارند، کار تهيه نقشه اين شهرها شروع شود.

وي مجري کار تهيه نقشه را پژوهشکده باستان‌شناسي پژوهشگاه معرفي کرد و گفت: ستادهايي در استان براي تهيه اين نقشه ايجاد شده است که زير نظر رئيس سازمان استاني و مديرگروه دانشگاهي که باستان‌شناسي دارد مديريت مي‌شود، اما مدير اصلي و طراح آن پژوهشکده باستان‌شناسي است.

به گفته هاشمي عمليات نجات‌بخشي، تهيه نقشه باستان‌شناسي و پژوهش در حوزه‌هايي که هيچ‌گاه مورد پژوهش قرار نگرفته است، از اولويت‌هاي کاري پژوهشگاه در سال 1386 است.

وي درباره اعتبارات تهيه نقشه باستان‌شناسي گفت: در سال گذشته يک ميليارد تومان اعتبار براي تهيه اين نقشه اختصاص پيدا کرد. در سال 86 نيز اعتبار اين نقشه تقريبا يک ميليارد تومان خواهد بود، ضمن آنکه بسياري از استان‌ها نيز بخشي از بودجه استاني خود را به تهيه اين نقشه اختصاص مي‌دهند.

معاون رئيس و رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري با اشاره به اين موضوع که هماهنگي گسترده‌اي ميان دستگاه‌هاي کشور انجام شده و هم‌اکنون تمامي دستگاه‌ها ملزم شده‌اند قبل از شروع کار عملياتي از سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استعلام بگيرند، تصريح کرد: براساس برنامه پنج ساله اولويت کار باستان‌شناسي سازمان بر مسيرهايي است که به دليل انجام کارهاي عمراني تهديد مي‌شود. مثلا اگر قرار است آزاد راه تهران-شمال احداث شود، قطعا تيم باستان‌شناسي قبل از آنکه عمليات اجرايي شروع شود کار کاوش را آغاز مي‌کند.

S/H/115

انتهای پیام/

کد خبر 1386052323