به گزارش ميراث‌آريا( CHTN)، \"‌احمد اديب\" معاون صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي اصفهان با بيان اين مطلب گفت: با امضاي اين تفاهمنامه قصد داريم نمايشگاه دائمي و يا خانه فرهنگ صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي را در کيش برپا کنيم.

وي افزود: هنرمندان و صنعتگران اصفهاني مي‌توانند در طول سال توليدات و محصولات خود را در اين محل ارائه کنند.

وي با اشاره به اينکه اجراي اين طرح از سال گذشته در دستور کار معاونت قرار داشته است، گفت:در حال حاضر اجراي کارهاي زيربنايي و مقدماتي طرح انجام شده است.

اديب تاکيد کرد: در نظر داريم از اين نمايشگاه دائمي به عنوان يک پايانه صادرات براي توليدات صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي کشور استفاده کنيم.

معاون صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي اصفهان در ادامه از اعطاي گواهينامه به دانش‌آموختگان نخستين دوره رشته فيروزه‌کوبي خبر داد و گفت: ترم جديد دوره پيشرفته اين رشته نيز آغاز شده است.

وي درخصوص رشته فيروزه‌کوبي گفت: اين رشته‌ يکي از معدود رشته‌هاي صنايع دستي است که سابقه تاريخي چنداني نداشته و در حال حاضر هم توليد محدودي دارد.

اين مقام مسئول با بيان اينکه قدمت فيروزه‌کوبي به حدود 70 سال مي‌رسد، گفت: در آن زمان صنعتگري به‌نام\"يوسف حکيمان\" معروف به \"محمدرضا\" در مشهد کار فيروزه کوبي بر روي زينت آلاتي نظير دستبند، گل سينه، گوشواره... را شروع کرد.

اديب افزود: حدود 20 سال بعد اين صنعت توسط صنعتگر ديگري به‌نام\"حاج داداش\" از مشهد به اصفهان آورده شد و در حال حاضر فقط اين هنر در اصفهان رايج است.

وي ادامه داد: در اصفهان فيروزه کوبي صرفنظر از جواهرات در ظروفي مانند بشقاب، ليوان، کاسه، گلاب پاش و... نيز مورد استفاده قرارمي‌گيرد.

113/M

انتهای پیام/

کد خبر 1386052330