\"فريدون اونق\"، افزود: براساس مقررات، هر گونه گودبرداري، ساخت و ساز، آبياري و درختکاري در حريم درجه يک و دو محوطه اين شهر تاريخي ممنوع است.
وي خاطرنشان کرد: انجام عمليات مذکور در خارج از حريم درجه يک و دو نيز بايد با مجوز و هماهنگي ميراث فرهنگي صورت گيرد. اونق با بيان اينکه وسعت اوليه شهر تاريخي جرجان که از مهمترين بلاد دوره اسلامي بهويژه دوره سلجوقيان است يک هزار و 200 هکتار بوده است، گفت: درحال حاضر وسعت حريم درجه يک و دو اين شهر تاريخي فقط 160 هکتار است.
وي افزود: متأسفانه در سالهاي اخير به سبب حرص و طمع برخي افراد، قسمتهايي از اراضي مربوط به اين سازمان مورد تعرض و تعدي قرار گرفته است.
اونق تصريح کرد: به رغم مرزبندي و مشخص کردن حريم اين شهر تاريخي بهوسيله \"دالهاي بتني\"، متأسفانه برخي مالکين هر ساله با پيشروي چندمتري، بخش زيادي از اراضي اين شهر تاريخي را به تصرف دراورده و به کشت محصول کشاورزي ميپردازند.
رئيس اداره ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايعدستي گنبد کاووس همچنين گفت: اين اداره با آگاهي از اين امر، چندي پيش بررسيهاي ميداني خود را بر اساس \"فرمت اطلاعات\" از پيش تعيين شده آغاز کرد و به شناسايي مالکين و ميزان زمين قانوني و تصرفي به صورت مستند و مستدل پرداخته است.
وي افزود: به زودي نام مالکيني که به حوزه زمينهاي تحت تصرف ميراث فرهنگي تجاوز نمودهاند به دستگاه قضايي اعلام خواهد شد.
اونق از مالکين حوزه شهر تاريخي جرجان خواست تا در صورتي که زمين آنان در داخل شاخصهاي بتني اين سازمان قرار دارد، مدارک و مستندات مالکيت خود را به منظور تعيين حدود به اين اداره ارائه نمايند تا ضمن تعيين موقعيت جغرافيايي و ميزان قانوني زمين آنها، از پيگرد قضايي نيز ممانعت به عمل آيد.
شهر تاريخي جرجان واقع در حاشيه شهر گنبدکاووس، از پروژههاي بزرگ سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري کشور است که هر ساله مورد مطالعه، بررسي و کاوش هيأتهاي باستانشناسي قرار ميگيرد.
M/
انتهای پیام/