به گزارش ميراث‌آريا( CHTN)، \"‌حسين هاتفي فارمد\" که در جلسه مشترک با مسوولان سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري اردبيل سخن مي‌گفت، افزود: مساله ادغام صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي در سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري با پژوهش و تحقيق صورت گرفته و مسوولان سرانجام پس از گذشت سال‌ها دريافتند که جايگاه صنايع‌دستي در مقوله ميراث و گردشگري قرار دارد.

وي، با اشاره به سفرهاي مختلف استاني گفت: بر اساس اظهارات هنرمندان دريافتيم که مساله ادغام پيش از اين بايد اتفاق مي‌افتاد.

وي ادامه داد: دولت امروزه تعريف ويژه‌اي از صنايع‌دستي در کشور دارد، زيرا صنايع‌دستي نبايد مانند صنايع‌ سنگين يا معادن نگريسته شود.

هاتفي افزود: همانگونه که نسبت به آثار تاريخي و سايت‌هاي باستاني حساسيت ويژه‌اي اعمال مي‌شود، از اين پس حفظ هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي بيش از پيش و به طور ويژه مورد توجه قرار خواهد گرفت.

وي ادامه داد: سازمان صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي با 25 ميليارد تومان بدهي به سازمان ميرث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري پيوست.

معاون صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي کشور با بيان اينکه در صنايع‌دستي بايد سياستي انديشيده شود گفت:‌ جز تامين همه هزينه‌ها سودآوري نيز بايد به عنوان يکي از الويت‌هاي اصلي در نظر گرفته شود.

هاتفي با بيان اينکه ما موظفيم تمامي هنرمندان و توليد‌کنندگان صنايع‌دستي را حمايت کنيم، افزود: تفاوت معاونت صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي و سازمان پيشين آن در اين است که سازمان سابق با شناسايي برخي از توليدکنندگان زبده، به شيوه‌اي بسيار محدود به آنان فعاليت داشت و محصولات مورد نظر خود را از همين تعداد اندک و به شرط بي اشکال بودن اجناس‌شان تهيه مي‌کرد.

وي معتقد است: سازمان صنايع‌دستي گذشته بخش خصوصي را رقيب خود مي‌دانست اما امروز از آنجاييکه دولت خريد و فروش و تصدي‌گري را در تمام بخش‌هاي سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري منع کرده است ما موظفيم با سياست‌گذاري و برنامه‌ريزي از تمامي توليدکنندگان، تجار، بازرگانان و مصرف کنندگان صنايع‌دستي حمايت جدي داشته باشيم.

وي ادامه داد: مشکل اساسي ما تا امروز در اين بوده که بازار مصرف توليداتمان را شناسايي نکرديم و از همين رو از حضور در بازارهاي جهاني جا مانده‌ايم اما از اين پس با اقدامات در دست اجرا قصد جدي براي اعلام حضور در بازارهاي جهاني را داريم.

هاتفي گفت: امروز با گذشت 28 سال از انقلاب شاهديم که مقامات ارشد کشور بر مظلوميت صنايع‌سدتي در کشور تاکيد مي‌کنند و بر همگان مسلم است که اين هنر – صنعت يک افتخار ملي و متعلق به همه ماست.

معاون صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي کشور با اشاره به اينکه اگر گردشگري شناختي از صنايع‌دستي نداشته باشد هرگز در پيشبرد اهداف خود موفق نخواهد بود و اغلب دستاوردهاي ميراث فرهنگي کشور را صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي تشکيل داده است.

وي، با بيان اينکه صنايع‌دستي در اغلب کشورها در کنار صنعت توريست تعريف شده گفت: نگاه جديد دولت به صنايع‌دستي بسيار ويژه و مبتني بر فرهنگ و ميراث کشور است.

وي با تاکيد بر اينکه مقام معظم رهبري در بازديد از لالجين همدان از صنايع‌دستي به عنوان صنعتي پر قابليت ياد کرد که مي‌تواند قطب دوم اقتصاد کشور باشد گفت: از اين پس تمامي رشته‌هاي منسوخ دليل دست از کار کشيدن صنعتگران برجسته نيست و کم انگيزي هنرمندان اين حوزه بايد به طور جدي بررسي شود.

به اعتقاد وي، فعالان اين حوزه موظفند نسبت به ارتقا اين هنر – صنعت از خود عملکرد موثرتري به جاي بگذارند.

هاتفي با اشاره بر اينکه خريد و ارزيابي توليدات اين حوزه کاري تخصصي است، از نبود کارشناسان زبده براي صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي به عنوان يکي از اشکالات جدي معاونت‌هاي صنايع‌دستي استان‌هاي سراسر کشور نام برد.

وي ادامه داد: انتظار مسوولان ارشد کشور از صنايع‌دستي نسبت به سال‌هاي پيشين قابل مقايسه نيست و ما موظفيم با اثبات پيشرفت صنايع‌دستي انتظارات مسوولان را برآورده کنيم.

هاتفي از سياست‌گذاري به عنوان اصلي‌ترين کار ستاد معاونت صنايع‌دستي ياد کرد و گفت:‌از معاونت استان‌ها هيچ انتظاري جز اجرايي کردن سياست‌هاي تامين شده نداريم .

وي در پايان از استان اردبيل به عنوان استاني پر پتانسيل در زمينه توليدات متنوع صنايع‌دستي نام برد و افزود: اردبيل بايد ارتقا بيشتري پيدا کند.

111/






انتهای پیام/

کد خبر 1386052433