معاون رئيس‌جمهور و رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري در گفتگوي اختصاصي با ميراث آريا(CHTN)، با بيان اين مطلب تاکيد کرد: تاکنون برنامه‌هاي خوبي توسط بخش‌هاي مختلف سازمان انجام شده است، اما نبايد به همين موارد دلخوش باشيم و تبليغات و برنامه‌هاي تبليغاتي را تعطيل کنيم.

\"اسفنديار رحيم مشايي\" تصريح کرد: بايد جاذبه‌هاي موجود در کشور را به صورت پکيج‌هايي آماده کرده و در اختيار گردشگران قرار دهيم، زيرا که نمي‌توان افراد را بدون اطلاع و بي‌هيچ پس‌زمينه‌اي به سفر کردن تشويق کرد، چه بسا که نداشتن اطلاعات کافي مانع از سفر مي‌شود. به عنوان مثال ندانستن اينکه يک سفر سه روزه چه هزينه‌اي دارد، خود مي‌تواند مانع از سفر خانواده‌ها و افراد شود.

وي افزود: در بسياري از کشورها، کوچک‌ترين جاذبه‌ها به بزرگ‌ترين انگيزه براي سفر افراد تبديل مي‌شود. مثلا وجود يک مرغابي بادي که باعث ماندگاري مرغابي‌هاي ديگر در کشوري شده است، يک جاذبه‌ کوچک است که کشور موردنظر بر آن تبليغات بسياري انجام داده و توانسته است گردشگران بسياري را به خود جذب کند.

مشايي گفت: در برنامه‌ريزي‌هاي مختلف سفر بايد زمان و مکان‌هاي مختلف را مدنظر قرار داد براي مثال در مناطق گرمسير براي فصل‌هاي سردسير برنامه‌ريزي کرد و بالعکس. البته بايد در ضمن تبليغات، امکانات و زيرساخت‌هاي مورد نياز گردشگران را نيز فراهم آورد. بايد اين کارها همزمان با هم پيش روند تا مشکلي در اين زمينه به وجود نيايد. چرا که درحال‌حاضر متأسفانه به‌دليل کمبود امکانات و زيرساخت‌هاي مناسب نمي‌توانيم حتي پاسخگوي نيازهاي گردشگران داخلي خود در برخي شهرها باشيم.

رئيس‌سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري با اشاره به تسهيلات گردشگري تاکيد کرد: بعد از اينکه از هفتاد خوان بروکراسي‌هاي اداري گذشتيم، 3 هزار ميليارد تومان تسهيلات با يارانه گرفتيم و تفاهمنامه‌ چهار جانبه‌اي را با وزير کار، وزير اقتصاد و رئيس بانک مرکزي امضا کرديم تا اين تسهيلات در اختيار سازمان قرار بگيرد. بانک مرکزي نيز موارد توافق شده را طي بخش‌نامه‌اي به بانک‌هاي ديگر ابلاغ کرده و قرار است تسهيلاتي به سرمايه‌گذاران بخش خصوصي واگذار شود، درحالي که تاکنون تفاهمنامه‌اي وجود نداشته و از هزينه‌هاي سازمان به بانک پرداخته مي‌شد تا آن هزينه به عنوان وام در اختيار سرمايه‌گذاران قرار گيرد.

وي افزود: صنعت گردشگري تنها نامش در سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري گنجانده شده است، اما توسعه زيرساخت‌هاي آن بيشتر به عهده سازمان‌هاي دولتي ديگر است. تنها کاري که مي‌توانيم در اين سازمان براي گردشگري انجام دهيم، سياستگذاري‌ها و برنامه‌ريزي‌هاي مناسب در اين زمينه است، به نحوي که مشارکت بخش خصوصي و دولتي را به حد توازن رسانده و موانع موجود در راه پيشرفت و توسعه اين صنعت را بدون ايجاد تشنج باز کنيم، زيرا اکثر مواقع ايجاد تشنج و ناهماهنگي موجب از دست دادن زمان و فرصت‌هاي لازم براي توسعه گردشگري شده است.

بنابراين بايد براي سياستگذاري‌هاي مناسب مثلا در زمينه تعيين مناطق نمونه گردشگري در کشور سازمان‌هاي مختلف را ناخواسته درگير کنيم تا بتوانيم موجب رشد و توسعه صنعت گردشگري شويم.

وي افزود: با تصويب مناطق نمونه گردشگري، ديگر سازمان ميراث ‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري نبايد براي احداث زيرساخت‌هايي چون راه و جاده‌هاي مناسب، مجتمع‌هاي بين‌راهي، تلفن، اينترنت و... براي گردشگران اقدامي کند، بلکه سازمان‌هاي مربوطه بايد به‌عنوان يکي از وظايف اصلي خود توسعه زير ساخت‌ها را در مناطق نمونه گردشگري مدنظر قرار دهند.

M/103


انتهای پیام/

کد خبر 1386052514