رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري ايلام در گفتگو با ميراث آريا (CHTN)، با بيان اين مطلب افزود: منطقه مانشت جزء مناطق حفاظت شده سازمان حفاظت محيط زيست است در نتيجه براي احداث تله‌کابين با مشکلاتي در اين زمينه مواجه مي‌شديم، بنابراين طي مذاکراتي که با سازمان حفاظت محيط زيست داشتيم منطقه چغاسبز براي احداث اين تله‌کابين معرفي شد.

\"فريدون محمدي\" با اشاره به تشکيل نشدن کميته هماهنگي استاني طبيعت‌گردي در زماني که منطقه مانشت براي ساخت تله‌کابين در نظر گرفته شده بود، تأکيد کرد:‌ در آن زمان کميته هماهنگي طبيعت‌گردي در استان تشکيل نشده بود، به همين دليل مانشت براي احداث تله‌کابين پيشنهاد شد. اما بعد از تشکيل کميته و اعتراضاتي که سازمان حفاظت محيط زيست به احداث تله‌کابين در اين منطقه وارد کرد، مقرر شد اين تله‌کابين در منطقه ديگري احداث شود.

وي تأکيد کرد: در طرح جامع چغاسبز، تله‌کابين نيز ديده شده بود،‌ به همين دليل در آينده نزديک کار عملياتي اين پروژه شروع مي‌شود. درحال‌حاضر نيز دو سرمايه‌گذار بخش خصوصي براي احداث اين تله‌کابين در حال پيگيري امور هستند. به نظر مي‌رسد ساخت اين تله‌کابين هزينه‌اي بيش از 6 ـ 7 ميليارد تومان نياز داشته باشد.

همچنين رئيس سازمان حفاظت محيط زيست استان ايلام در اين باره گفت:‌ يکي از بهترين زيستگاه‌هاي حيات وحش استان و حتي کشور، در ارتفاعات مانشت و قلارنگ قرار گرفته که با احداث تله کابين در آن زندگي حيات وحش در معرض خطر قرار مي‌گيرد. به همين دليل با مخالفت اين سازمان پرونده احداث تله‌کابين در منطقه مانشت براي هميشه بسته شد.

\"حسين محمدي\" تأکيد کرد:‌ استان ايلام داراي کوه‌ها و ارتفاعات زيادي است که مي‌تواند مکان مناسبي براي احداث تله کابين باشد، اما ايجاد تله کابين در مناطق حفاظت شده که محل زندگي حيات وحش است مي‌تواند باعث به خطر انداختن حيات وحش اين منطقه شود.

وي خاطرنشان کرد: نمي‌توان حيوانات را به مکان ديگري انتقال داد، اما به راحتي مي‌توان تله کابين را در مکان ديدني و جذاب ديگر استان ايلام راه اندازي کرد.

وي در ادامه در خصوص دستاوردهاي سفر معاون رئيس‌جمهور و رئيس سازمان حفاظت محيط زيست به ايلام گفت: خوشبختانه دستاوردهاي اين سفر براي استان بسيار مثبت بود.

محمدي افزود: معاون رئيس‌جمهور از مناطق حفاظت شده مانشت و قلارنگ بازديد کرد و دستور اجراي طرح تفضيلي براي استفاده از ظرفيت‌ها و جاذبه‌هاي گردشگري اين منطقه را صادر کرد.

وي اضافه کرد: در اين طرح مواردي از جمله اينکه کدام منطقه بايد حفاظت شود، در کدام منطقه پوشش گياهي و جانوري با احيا شود و کدام منطقه براي گردشگري طبيعي مناسب است، بررسي مي‌شود.

وي اشاره کرد: همچنين ايشان با پيشنهاد تبديل حدود ۵۰‬ هکتار از منطقه تفرجي \"چغاسبز\" ايلام به پارک حيات وحش موافقت کرده و خواستار تهيه طرح و بررسي آن شدند.

محمدي گفت: خوشبختانه معاون رئيس‌جمهور و رئيس سازمان حفاظت محيط زيست کشور توجه خاصي به استان ايلام دارد و متذکر شده که حق مردم استان ايلام است که از محيط زيست سالم برخوردار شوند.

وي افزود: استان ايلام داراي طبيعتي بکر و ديدني و جاذبه‌هاي طبيعي گردشگري بسياري است و داراي تنوع گياهي و جانوري است که بايد براي حفظ آن تلاش شود.

M/103


انتهای پیام/

کد خبر 1386052725