به گزارش ميراث آريا(CHTN)، \"عليرضا قلي‌نژاد\" صبح امروز در همايش رؤساي استاني سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري گفت: در اين بانک اطلاعاتي مشخصات شهرها، محدوده حريم‌ها و اطلاعات افرادي که به نوعي دست‌اندرکار در بافت‌هاي تاريخي هستند، قرار مي‌گيرد.

وي افزود: سامانه اطلاعاتي ديگري در حوزه تدوين ضوابط و مقررات کميته‌ها و کميسيون‌هاي تخصصي تشکيل مي‌شود.

مديرکل دفتر بافت‌هاي تاريخي خاطرنشان کرد: همچنين معاونت ميراث فرهنگي به‌منظور تشکيل شوراهاي بافت تاريخي تا پايان سال جاري با سازمان شهرداري‌ها تفاهمنامه امضا مي‌کند.

قلي‌نژاد تأکيد کرد: براي نظارت دقيق در جهت اجراهاي ضوابط بافت‌هاي تاريخي بايد شوراهاي بافت تشکيل شود. به‌همين منظور تفاهمنامه‌اي تا پايان سال با سازمان شهرداري‌ها به امضا مي‌رسد تا شوراهاي بافت تاريخي در شهرها و روستاهاي تاريخي ايجاد شود.

وي افزود: همچنين تا پايان سال 86، 200 شهر که کالبد تاريخي دارند و شناسايي شده اند، ضوابط حفاظت و نگهداري از آنها اعمال مي‌شود.

قلي‌نژاد با بيان اينکه بايد سعي شود تمامي تفاهمنامه‌هاي ملي در سطح استاني نيز اجرا شود، خاطرنشان کرد: تفاهمنامه‌ ديگري در حوزه حوادث غيرمترقبه مرتبط با بافت‌هاي تاريخي با وزارت کشور و شهرداري‌ها به امضا مي‌رسد، ضمن آنکه در حوزه بافت‌ها تفاهنامه‌هايي نيز تنظيم شده که به زودي با وزارت مسکن و شهرسازي، وزارت کشور و سازمان شهرداري‌ها به امضا مي‌رسد.

مديرکل دفتر بافت‌هاي تاريخي با اشاره به اين موضوع که بايد وظايف شهرداران منطقه تاريخي مشخص و اعمال شود، تصريح کرد: ما بافت تاريخي را به‌عنوان بافتي که شامل ويژگي‌هاي طبيعي، توپوگرافي، اجتماعي، فرهنگي و ويژگي‌هاي کالبدي شهر است مي‌شناسيم در حالي‌که بايد نگاهمان نسبت به تعريف بافت تاريخي عوض شود. همچنين ادبيات ما براي آثار تاريخي ادبيات حفاظت از بناهاي تاريخي است و چندان توجهي به حفاظت از بافت‌ها نمي‌شود.

به گفته قلي‌نژاد، 700 شهر تاريخي در ايران شناسايي شده اما هنوز محدوده بسياري از شهرهاي تاريخي مشخص شده است و تعيين محدوده اين شهرها يکي از وظايف دفتر بافت ما است.

وي ادامه داد: شناسايي و تعيين محدوده شهرهاي تاريخي که از دهه 40 محدوده آنها مشخص شده است، بسيار ضروري به‌نظر مي‌رسد.

115/M


انتهای پیام/

کد خبر 1386052735