به‌گزارش ميراث آريا(CHTN)، \"سياوش صابري\" مديرکل دفتر حفظ و احيا و احياي بناها و محوطه‌هاي تاريخي با بيان اين مطلب گفت: نقش برجسته‌ها قديمي‌ترين يادگارهاي باقي‌مانده از بشر است و با توجه به شرايط جوي و جغرافيايي حفاظت از آنها بسيار دشوار است.

وي ادامه داد: دفتر حفظ و احياي بناها، حفاظت از نقش برجسته‌ها را به شيوه ليزر اسکن با همکاري سازمان ميراث فرهنگي استان‌ها انجام مي‌دهند.

صابري خاطرنشان کرد: يکي ديگر از برنامه‌هاي دفتر انعقاد تفاهمنامه با پژوهشکده باستان‌شناسي به منظور نقشه‌برداري و تعيين حريم محوطه‌هاي مهم و شاخص تاريخي و باستاني است.

مديرکل دفتر حفظ و احياي بناها و محوطه‌هاي تاريخي با اشاره به مرمت بناها با حکم مرمت گفت: اين حکم درباره مرمت آثار تاريخي صادر مي‌شود و تاريخ اعتبار آن يک سال است، ضمن آنکه تعريف حکم مرمت براي آثار تاريخي در دستور کار دفتر قرار گرفته است.

وي به تدوين دستورالعمل‌هاي حفاظت و مرمت آثار تاريخي اشاره کرد و يادآور شد: در بعضي موارد حفاظت از بناها و محوطه‌ها سليقه‌اي است و ساماندهي محوطه‌هاي تاريخي، تهيه طرح راهبردي و حفاظت از بافته‌هاي باستان‌شناسي جزء وظايف دفتر است.

صابري ادامه داد: دفتر حفظ و احياي محوطه‌ و بناها در صدد راه‌اندازي بانک اطلاعات تخصصي در حوزه بناها و محوطه‌هاي تاريخي است.

وي تصريح کرد: در اين بانک اطلاعات شناسنامه فني، دايرة‌المعارف محوطه‌ها و بناها و مديريت بحران در حفاظت از ميراث فرهنگي قرار مي‌گيرد.

به گفته صابري ايجاد موسسات خدماتي و تدوين ضوابط و دستورالعمل‌هاي اجرايي از ديگر اقدامات دفتر است.

وي در پايان خاطرنشان کرد: برنامه‌ريزي در حفاظت از ميراث فرهنگي اولويت دفتر حفظ و احياي بناها و محوطه‌هاي تاريخي است و بر همين اساس بايد سياست‌هاي حفاظتي در برابر فرآيند توسعه عمراني کشور تدوين شود.

115/S




انتهای پیام/

کد خبر 1386052746