به گزارش ميراث آريا (CHTN)، \" حجت‌الاسلام والمسلمين صابري\" دبير ستاد بقاع متبرکه و اماکن مذهبي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري با بيان اين مطلب گفت:بسترسازي و ساماندهي شش هزار بقعه متبرکه با هماهنگي سازمان ميراث فرهنگي، سازمان اوقاف و امورخيريه و مرکز رسيدگي به امور مساجد از جمله وظايف ستاد بقاع متبرکه در سازمان است.

وي افزود: ايجاد پايگاه اطلاعات جامع اماکن متبرکه با مشخصات کامل بنا، ايجاد اينترنتي براي معرفي آثار، اجراي سيستم تعيين موقعيت جغرافيايي آثار مذهبي، دستيابي به اطلاعات اماکن مذهبي در کشور از طريق نقشه از جمله کارهايي است که در حوزه بستر سازي توسط ستاد انجام خواهد شد.

صابري با اشاره به فعاليت‌هاي ساماندهي در ستاد بقاع متبرکه و اماکن مذهبي خاطرنشان کرد:ساماندهي، مرمت و بازسازي اماکن مذهبي با همکاري معاونت ميراث فرهنگي، معرفي و احياي فرهنگ مذهبي و معنوي در ستاد استان‌هاي کشور، تهيه فهرست و ثبت اموال فرهنگي-تاريخي موجود در بقاع متبرکه و مستندسازي اين آثار و همکاري سازمان ميراث فرهنگي با ساير نهادهاي مرتبط با اماکن مذهبي از جمله اقدامات ستاد در بخش ساماندهي بناهاي مذهبي است.

انعقاد تفاهم‌نامه ميان سازمان ميراث فرهنگي و سازمان اوقاف و امور خيريه

وي همچنين از انعقاد تفاهم‌نامه ميان سازمان ميراث فرهنگي و سازمان اوقاف و امور خيريه خبرداد و افزود: مهمترين کار ستاد ايجاد هماهنگي بين دستگاه‌هاي تأثيرگذار مانند مرکز رسيدگي به امور مساجد و سازمان اوقاف و امور خيريه است. به همين دليل قرار شده است که ميان سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري و سازمان اوقاف و امور خيريه تفاهم‌نامه‌اي به امضا برسد.

به گفته دبيرستاد بقاع متبرکه و اماکن مذهبي سازمان ميراث فرهنگي، شش هزار بقعه متبرکه تاريخي در کشور شناخته شده است که تنها 957 اثر از اين اماکن مذهبي در فهرست آثار ملي کشور ثبت شده است.

وي افزود: اين درحالي است که طبق آمارهاي جهاني بيش از 35 درصد گردشگري، گردشگري مذهبي است و ايران نيز يکي از چهار کشور جهان در جذب گردشگر مذهبي است.

صابري گفت:بنابراين بايد ميان سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري و سازمان اوقاف و امور خيريه تفاهم‌نامه‌اي به امضا برسد تا همکاري اين دو سازمان در بخش ثبت ملي آثار، مرمت و بازسازي بنا و جذب گردشگر توسعه يابد، چه اينکه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري نيز در جهت تقويت و حفظ اعتقادات مردم در طول تاريخ سهم بسزايي دارد.

وي درباره تشکيل ستادي ويژه در سازمان ميراث فرهنگي، صنايع ‌دستي و گردشگري خاطرنشان کرد:پس از ادغام سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري رهبر معظم انقلاب اسلامي در آغاز ادغام رهنمودهايي را کردند. ايشان در بخشي از اين رهنمودها به لزوم توجه به امور مذهبي و بقاع متبرکه که بخشي از سرمايه‌هاي ملي هستند تأکيد کرده بودند.به همين دليل ستاد ويژه بقاع متبرکه در سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري شکل گرفت.

اختصاص سه درصد بودجه استاني به حفظ بقاع متبرکه

صابري همچنين به ضرورت تشکيل ستادهاي بقاع متبرکه در استان‌ها اشاره کرد و گفت: اطلاعات ما درباره استان‌ها بسيار ناقص است و بايد براي تکميل اطلاعات و تشکيل بانک‌ اطلاعاتي، استان‌ها اطلاعات مورد نياز بقاع را به ستاد ارسال کنند. ضمن آنکه با توجه به بند \"و\" ، تبصره 12 بودجه 86 شوراي برنامه‌ريزي استان‌ها مصوب کرده که استان‌ها سه درصد از بودجه استاني خود را به پروژه‌هاي فرهنگي، هنري، احيا و مرمت ميراث فرهنگي و بقاع متبرکه اختصاص دهند.

دبير ستاد بقاع متبرکه سازمان يادآور شد: همچنين نمايندگان استان‌ها بزودي جلساتي را با ستاد مرکزي خواهند داشت.

وي در پايان گفت: 96/99 درصد اماکن مذهبي کشور متعلق به دوره اسلامي است که استان خراسان رضوي بيشترين بقاع متبرکه و امامزاده‌ها را دارد.همچنين مکان‌هاي مذهبي نيز مربوط به ساير اديان در کشور وجود دارد که بيشترين آتشکده‌ها در استان يزد و بيشترين کليساها در استان‌هاي آذربايجان غربي و آذربايجان شرقي قرار دارد.

115/

انتهای پیام/

کد خبر 1386052820