\"محمدرضا اماني\" با بيان اينکه بسياري از کساني که در کارگاههاي فرش فعايت ميکنند، هنرمند زبردستي نيستند، از آموزش کيفي اين افراد بهعنوان يک ضرورت ياد کرد.
وي همچنين به رشتههاي بومي موجود در لرستان اشاره کرد و گفت: زيرانداز، جاجيم، گليم، گبه و نمد از جمله رشتههاي بومي اين استان است.
اين مقام مسئول توليدات چوبي و فلزي را از ديگر رشتههاي لرستان برشمرد و افزود: معرق، مشبک، سازسازي، حجمسازي،مجسمهسازي، قلمزني، ورشو بافي، مسگري، قفلسازي و چلنگري از مهمترين اين توليدات هستند.
اماني با بيان اينکه امروزه به دليل کمتوجهي بسياري از رشتههاي بومي استان منسوخ شدهاند، گفت: گيوهدوزي( آجيده)، لباس محلي، سياه چادربافي و ريسمان بافي که در گذشته عشاير براي جابهجايي وسايل به جاي طناب از آن استفاده ميکردند، ازجمله اين رشتهها است.
وي افزود: استفاده از لباسهاي سنتي و بومي يکي از مهمترين آداب و رسوم گذشتگان اين منطقه بود، اما امروزه بسياري از مردم به استفاده از لباسهاي فانتزي و غير بومي روي آوردهاند.
معاون صنايعدستي و هنرهاي سنتي لرستان در خصوص شيوه برپايي نمايشگاههاي صنايعدستي نيز گفت: يکي از دلايل بي رونقي نمايشگاهها مهيا نبودن شرايط مناسب غرفهداران است.
به گفته وي، بسياري از نمايشگاههاي استان لرستان در بعدازظهر برپا ميشود تا مردم بتوانند از آن ديدن کنند در غير اينصورت نمايشگاهها هيچ بازديدکنندهاي نخواهند داشت.
وي درخصوص تاريخ زيورآلات منطقه گفت: زيورآلات لري از عهد ساساني معروف و مورد توجه همگان بود، اما اکنون بدليجات تيتانيوم و توليداتي از اين قسم جاي خود را به زيورآلات قديمي داده است.
اماني از آموزش 25 رشته در استان خبر داد و تصريحکرد: به تازگي 16 استادکار در دو نوبت در 9 شهرستان به 1200 نفر رشتههاي بومي را آموزش ميدهند.
وي، مبلغ تأمين شده براي آموزش رشتهها را 166 ميليون تومان اعلام کرد و افزود: مقرر شده که اين اعتبار به 200 ميليون تومان برسد.
M/113
انتهای پیام/