وي افزود: در حاليکه بيش از 10 روز از کشف اين محموله گذشته است، هنوز در مورد تعقيب قانوني و دستگيري عاملان قاچاق اقدام مؤثري صورت نگرفته است.
به گفته قراخاني کشف اين محموله از لحاظ حجم و ارزش در 15 سال اخير بيسابقه بوده است.
بنا بر اين گزارش،کارشناسان در بررسيهاي اوليه قيمت اين مجموعه را حداقل 600 تا 700 ميليون تومان برآورد کردهاند.
اين محموله شامل مجموعهاي از اشياي عتيقه ايراني ، آثار هنري اروپايي و اشياي مربوط به هنر شرق در آيين بودا است که در پوشش اثاثيه منزل به گمرک ارائه شده بود و قاچاقچيان قصد قاچاق آن را به مقصد آمريکا از طريق گمرک جنوب داشتند.
نمونههايي نفيس از اين مجموعه که در زمره آثار فرهنگي نخبه و کمياب محسوب ميشود شامل ظرف منقوش و کتيبهدار که به دوره صفويه متعلق است و نمونه آن در موزه رضا عباسي نگهداري ميشود، شمعدان و تنگ مسي تزيينشده به کتيبه خط کوفي، کوزه دوقلوي خاکستري رنگ متعلق به هزاره اول(عصر آهن1)، ظرف سفالي منقوش به آبريز ناوداني که از آثار شاخص تمدن سيلک بوده و نمونههاي آن در موزه ملي ايران و موزه لوور فرانسه نگهداري ميشود، است.
همچنين اشياي مفرغي لرستان مربوط به اواخر هزاره دوم قبل از ميلاد، کاسههاي سفالي لعابدار مربوط به قرن چهارم تا هفتم هجري، تنگ قليان و سرقليان از جنس چيني و مزين به تصوير ناصرالدينشاه و رجال قاجاري، قرآن خطي بسيار نفيس با تذهيب کامل صفحات اوليه و جلد نقاشيشده داراي تاريخ کتابت و مربوط به دوره ناصرالدينشاه، ظروف کريستال و شيشهاي متعلق به اواسط قرن نوزدهم ميلادي و مجموعهاي بودايي به همراه قطعات مربوط به هنر بوديسم که قدمت آنها به قرون 12 تا 19 ميلادي ميرسد از ديگر اشياي با ارزش اين محموله بوده است.
پس از کشفيات سال 1370 وزارت اطلاعات که منجر به ضبط دهها هزار شيء عتيقه ايراني از قاچاقچيان شد، اولينبار است که چنين محمولهاي از نظر حجم، اندازه و کيفيت کشف شده است.
اين مجموعه شامل شامل بيش از 300 قلم شيء است که هماکنون شناسايي و فهرستبرداري از آنها توسط کارشناسان سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان تهران ادامه دارد.
115/
انتهای پیام/