وي افزود: به دليل آنکه مشتريان اصلي توليدات خراطي، مسافران نوروزي هستند، در طول سال بيشتر محصولات خود را انبار ميکنيم تا در ايام نوروز به فروش برسانيم.
فروتن که 30 سال است در اين حوزه فعاليت ميکند در توضيح انواع خراطي گفت: خراطي به 2 صورت کنده کاري روي چوب و فرم دادن چوب انجام ميشود.
وي با اشاره به اينکه در خراطي به روش فرم دادن چوب، از دستگاهي شبيه چرخ سفالگري استفاده ميشود، تصريح کرد: دستگاه خراطي قطعه چوبي را که به وسيله گيره روي آن محکم ميکنيم، به صورت افقي تاب ميدهد تا هنرمند به کمک ابزار مختلفي مانند مقار به آن فرم دهد.
هنرمند دزفولي که با استفاده از انواع چوبهاي بومي مانند ششم (جغ) کنار و اوکاليپتوس، محصولات متنوعي ميسازد، تاکيد کرد: چوبهاي محلي دزفول به دليل واقع شدن در منطقه گرمسير داراي بافت قوي و رنگهاي متنوعي است، در حالي که چوب مناطق سردسير و محصولات ساخته شده از آنها دوام و استقامت کمتري دارند.
وي در پايان با اشاره به کمبود چوب در حوزه خراطي خاطرنشان کرد: مصرف بيرويه چوبهاي محلي و استفاده مقدار زيادي از آنها به عنوان پوشال مرغداريها، دسترسي هنرمندان به اين چوبها را دشوار کرده است.
S/H/111
انتهای پیام/