تعدادي از اين هنرمندان قرار است شهريور ماه امسال به ايران بيايند.

چاروقي که هم‌اکنون در زنجان عرضه مي‌شود، به‌صورت يک صنعت‌دستي ظريف و تزئيني کاربرد دارد و به کلي با چاروق‌هاي قديمي متفاوت است.

\"اصغر خطيبي\" هنرمند پيشکسوت زنجاني با بيان اينکه چاروق به دو نوع قديمي و جديد تقسيم مي‌شود به ميراث آريا(chtn) گفت: چاروق قديمي نوعي پاپوش بود که از چرم خام ساخته مي‌شد و در روستاها بيشتر مورد استفاده چوپانان قرار مي‌گرفت.

وي با بيان اينکه اغلب چاروق‌هاي قديمي بدون پاشنه بود و با تسمه‌هايي به ساق پا پيچيده مي‌شد، افزود: در سال‌هاي اخير در زنجان نوعي چاروق ساخته مي‌شود که رويه آن از چرم قرمز و بدون بند و تسمه است.

وي با اشاره به اينکه اين نوع چاروق که توليد آن از 30 سال پيش نيز رواج داشت، هم‌اکنون کمتر توليد مي‌شود، ادامه داد: چاروق کنوني فرم و شکل خاص و ظريفي دارد و بيشتر براي راه رفتن روي قالي استفاده مي‌شود.

خطيبي، درخصوص نحوه توليد چاروق جديد توضيح داد: کف اين نوع چاروق که بيشتر به شکل نعلين و پاشنه‌دار است، از چرم و رويه‌اش از نخ‌هاي ابريشم و گلابتون به رنگ‌هاي مختلف بافته و تزئين مي‌شود.

اين هنرمند با بيان اينکه اين هنر به هيچ‌گونه ماشين‌آلات پيشرفته و يا سرمايه زياد نياز ندارد، گفت: اگر مسئولان از اين هنر-صنعت حمايت کنند، اشتغال زيادي به ويژه براي زنان ايجاد مي‌شود.

وي که براي بازاريابي توليدات خود در چند نمايشگاه بين‌المللي صنايع‌دستي شرکت کرده ‌است، بيان داشت: کشورهاي خارجي سفارش توليد چاروق را به من داده‌اند، ولي به‌دليل کمبود نقدينگي به موقع نتوانستم خواسته آنها را برآورده کنم.

اين هنرمند که توليد چاروق را از پدران خود به ارث برده است، افزود: ارزش افزوده اين هنر صددرصد بوده و برخلاف ساير محصولات به‌دليل نياز نداشتن به دستگاه‌هاي خارجي توليد آن مستلزم صرف زمان زيادي نيست.

خطيبي گفت: چاروق در گذشته يکي از اقلام جهيزيه نوعروسان را تشکيل مي‌داد، اما اين رسم هم‌اکنون منسوخ شده است.

M/113



انتهای پیام/

کد خبر 1386053150