به گزارش ميراث‌آريا(CHTN)، مدير عامل صندوق احيا و بهره‌برداري از اماکن تاريخي با بيان اين مطلب گفت: پس از سال‌ها، روياي مشارکت همه جانبه براي حفاظت از بناهاي تاريخي محقق و زمينه‌هاي لازم براي تجديد حيات در 45 بنا آغاز شده است. در حال حاضر واگذاري بناهايي چون پيام، آپادانا، حمام نوبر، چلپي اوغلو و ... در حال انجام است.

\"علي اصغر پرهيزگار\" تصريح کرد: با واگذاري بناهاي تاريخي به بخش خصوصي، افزون بر حفظ و حراست از آنها الگوي تطبيقي شايسته‌اي براي توسعه گردشگري در استان‌ها با استفاده از ميراث‌فرهنگي به وجود آمده است اميدواريم با تعميم اين الگو به ديگر نقاط کشور چشم انداز مناسبي از جايگاه و نقش ميراث‌فرهنگي در توسعه اقتصاد بومي و محلي نمايان شود.

وي افزود: بر اساس ماده 114 قانون توسعه و اختياراتي که هيات وزيران به صندوق احيا محول کرده است، صندوق احيا و بهره‌برداري از اماکن تاريخي، در دو بعد ملي و فراملي بناهاي تاريخي بسياري را با اولويت بناهايي که قابليت بهره‌برداري دارند، براي بهر‌ه‌برداري برنامه‌ريزي و تعيين کرده است. به همين دليل تاکنون براي فاز نخست در پنج محور گردشگري اطلاعات و مدارک مورد نياز 160 بنا گردآوري شده است.

پرهيزگار همزمان با امضاي تفاهمنامه واگذاري بناي تاريخي سعدالسلطنه از تدوين استراتژي سرمايه‌گذاري در بناهاي فرهنگي و تاريخي با مشارکت بخش خصوصي و دانشگاهي کشور خبر داده و تاکيد کرد: پيرو اعلام قائم مقام سازمان ميراث‌فرهنگي،‌صنايع‌دستي و گردشگري در خصوص واگذاري 100 بنا به بخش خصوصي، پکيج‌هاي کامل سرمايه‌گذاري با تمام مشخصات فني، حجم، نوع و ميزان سرمايه‌گذاري و ضريب بازگشت سرمايه و جاذبه‌هاي پيراموني آن تهيه شده است که اين اطلاعات در نخستين همايش فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري در صنعت گردشگري ارائه خواهد شد.

وي از مقدمات استانداردسازي خدمات در بناهاي تاريخي کشور خبر داد و تاکيد کرد: طرح برند پرديس در حال مطالعه و بررسي است که پس از تصويب نهايي مشخصات و ريزبرنامه‌هاي آن از سوي معاون رئيس‌جمهور و رئيس‌سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري اعلام خواهد شد.

پرهيزگار خاطرنشان کرد:‌ قرار نيست صندوق احيا، بناهاي تاريخي را احيا کند. کار صندوق شناسايي بناها و تعيين کاربري براي آنها که پس از آن هم با مشارکت بخش خصوصي احيا و بهره‌برداري مي‌کند. صندوق خود اعتباري ندارد که بخواهد براي احياي بناها سرمايه‌گذاري کند. بخش خصوصي آورده مالي و بهره‌برداري از اماکن را بر عهده داشته و صندوق نيز ضوابط بهره‌برداري و ضوابط نگهداري از بنا را فراهم مي‌کند.

وي با اشاره به واگذاري کاروانسراي سعدالسلطنه به سازمان نوسازي و بهسازي قزوين تاکيد کرد:‌ اين کاروانسرا نخستين بنايي بود که صندوق تفاهمنامه‌ واگذاري آن را امضا کرده است. همواره در اجراي پروژه‌ها، کارشناسان رسمي قوه قضاييه قيمت‌گذاري و سهم الشرکا را مشخص مي‌کنند.

پرهيزگار گفت:‌ در فاز نخست، سه بناي مجموعه سعدالسلطنه، گراند هتل و کاروانسراي آوج در استان قزوين براي احيا و بهره‌برداري در نظر گرفته شده است.اين پروژه‌ها طبيعتا براي مراکز اقامتي ـ پذيرايي ديده شده است. البته گراند هتل که هتل است توسعه داده خواهد شد. کاروانسراي سعدالسلطنه با کاربري تجاري ـ اقامتي ـ پذيرايي ـ فرهنگي تعريف شده است. در حال حاضر تنها براي انجام اين پروژه به توافقاتي رسيده‌ايم و دو پروژه ديگر در حال بررسي است.

103/




انتهای پیام/

کد خبر 1386060129