وي ادامه داد: با توجه به اينکه منارههاي شمالي ايوان مسجد در حال تخريب است، متولي مسجد از ما خواست تا اقدامات مرمتي آن با هزينه مسجد و نظارت سازمان انجام شود.
معمارزاده خاطرنشان کرد: براي مرمت منارهها بايد طرح مرمتي آن آماده شود و در شوراي فني سازمان به تصويب برسد.
کارشناس فني سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان تهران با اشاره به اين موضوع که آبريزگاه مسجد در ضلع شمالغربي آن قرار دارد، تصريح کرد:با توجه به وجود اين آبريزگاه بايد خاک بررسي شود، چه وجود اين آبريزگاه باعث نفوذ رطوبت به پيها شده و تخريب مناره را بهدنبال خواهد داشت.
معمارزاده افزود: لازم است شهرداري منطقه نسبت به ساماندهي فاضلاب سرويسهاي بهداشتي اين مسجد اقدام کند تا احتمال نفوذ رطوبت و فروريزي منارهها به صفر برسد.
مسجد امام يا مسجد شاه از مسجدهاي بزرگ و معروف تهران است و از بناهاي دوران فتحعليشاه قاجار به شمار ميرود.
پلان و معماري مسجد امام بنابر آنچه در سفرنامه باستانشناسان خارجي آمده است شبيه به معماري مدرسه چهارباغ اصفهان است.
مسجد امام در انتهاي خيابان ناصر خسرو واقع شده و به بازار تهران محدود است.
اين مسجد با قدمتي حدود 180 سال از زيباترين مساجد تاريخي تهران است. باني آن \"فتحعليشاه\" قاجار (1212_1250 ه.ق) بود و از اين رو در آغاز آن را مسجد شاه ميناميدند.
بنابر شواهد تاريخي اين مسجد ،دومين مسجد جامع بزرگ شهر تهران بعد از مسجد جامع بازار يا جامع عتيق بود.
بنابر کاشينوشتهها و کتيبههايي که در ايوان جنوبي مسجد به جاي مانده، زمان تقريبي شروع ساخت اين مسجد سال 1222 يا 1224 ه.ق است.
در سال 1307 ه.ق به دستور ناصرالدين شاه قاجار در اصلي در جهت شمال تعمير و به دستور وي دو مناره در دو طرف گل دسته مسجد ساخته شد؛ بنابراين تکميلکننده اصلي اين مسجد ناصرالدين شاه قاجار بوده است.
اين مسجد، بنايي چهار ايواني است که شبستانهاي اصلي آن در جبهه جنوبي قرار دارد . معماري کلي و نيز پارهاي از جزئيات آن از مسجد وکيل شيراز تاثير گرفته است و در طراحي و ساخت آن مانند ساير ابنيه آن زمان هنرمندان و استادان شيرازي دست داشتهاند.
M/115
انتهای پیام/