\"غلامرضا نقاش\" معروف به \"حبيب نقاش\"، استاد نقاشي سنتي در گفتگو با ميراث آريا(CHTN)، با بيان اين مطلب تصريح کرد: با کم‌توجهي مسئولان صنايع‌دستي به اين هنر اصيل ايراني، روز به روز از تعداد هنرجويان فعال در اين عرصه کاسته مي‌شود.

وي با اشاره به اينکه در گذشته از نقاشي سنتي در تعزيه‌خواني استفاده مي‌شد،‌ افزود: نقاشي سنتي اغلب به موضوعات مذهبي و حماسي مانند حادثه کربلا، حماسه شاهنامه و دفاع مقدس مي‌پردازد.

حبيب نقاش که از رنگ‌هاي پودري و دست‌ساز سنتي در آثارش استفاده مي‌کند، خاطرنشان کرد: به‌دليل تار و کدر بودن فضاي کار در نقاشي سنتي بهتر است به جاي رنگ‌هاي آماده بازاري از رنگ‌هاي پودري و دست‌ساز استفاده شود.

وي در ادامه ويژگي‌هاي آخرين اثر خود را مورد توجه قرار داد و افزود: ابعاد اين اثر 2 در 5 متر بوده و موضوع آن، تلفيقي از حادثه کربلا و دفاع مقدس است.

نقاش خوزستاني که علاوه بر نقاشي سنتي به نقاشي پشت شيشه نيز مي‌پردازد، تأکيد کرد: اکنون در ايران تعداد افرادي که قادر به نقاشي پشت شيشه هستند به تعداد انگشتان يک دست هم نمي‌رسد.

وي افزود: دشواري نقاشي پشت شيشه به‌دليل وارونه بودن طرح آن است.

\"حبيب نقاش\" با اشاره به اينکه علاقه‌اي به فروش آثار خود ندارد گفت: قيمت اين آثار به اندازه‌اي پايين است که ترجيح مي‌دهم بعد از مرگم به فروش برسد، تا شايد در آن زمان بيشتر قدر اين آثار را بدانند.

به گفته اين هنرمند 70 ساله که آثارش در نمايشگاه صنايع‌دستي خوزستان به‌عنوان بهترين اثر نقاشي سنتي انتخاب شده است، طرح در نقاشي سنتي بايد واضح و قابل فهم باشد و تا حد امکان از استعاره و تشبيه استفاده نشود.

M/111


انتهای پیام/

کد خبر 138606044