\"حميد بقايي\" افزود: اصلي ترين دستاوردي که طي دو سال گذشته از سوي سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري به دست آمد اين بود که گردشگري را به عنوان يک دغدغه ملي مطرح کرده است.
بقايي گفت: در حوزه داخلي حجم مسافرانمان کم نيست به طوري که سال گذشته در گردشگري داخلي شاهد انجام 60 ميليون سفر بودهايم. اما براي حضور گردشگران خارجي نيز بايد برنامهريزيهاي مناسبي انجام دهيم. در حال حاضر در سفرهاي مختلف استاني تقاضاي مردم بومي و مسئولان منطقه، توسعه زيرساختهاي گردشگري است و علي رغم مشکلاتي که در دو سال گذشته با آن برخورد کردهايم ، بايد بگوييم که اين دستاورد بزرگي براي سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگر است.
وي افزود: در آغاز بر عهده گرفتن اين مسئوليتها، در سازمان ميراثفرهنگي مشکلات زيادي داشتيم، اما ما به بايدها و نبايد ها توجه نکرديم و هستها و نيستها را مورد توجه قرار داديم.
بقايي تاکيد کرد: ميان ميراثفرهنگي و گردشگري ارتباط درستي برقرار نبود. در گذشته پايگاههاي ميراث فرهنگي ما، براي ورود گردشگران بسته شده بود و اجازه ورود به هيچ کسي داده نميشد. اما در حال حاضر با پيگيريهاي بسيار ، تقاضاهاي زيادي براي ورود گردشگران به اين سايت ها و بازديد از اين پايگاهها وجود دارد.
وي گفت: در تمام سخنرانيهايي که در اين دو روز از سوي سرمايهگذاران و مسئولان دولتي انجام شد يک محصول و يک هدف فرياد شد و آن هم اين بود که گردشگري در ايران رو به توسعه است. پس اگر مشکلاتي در اين زمينه وجود دارد طبيعي است و بايد دست بهدست هم داده و مشکلات را حل کنيم.
بقايي افزود: در حوزه گردشگري سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري به غير از مسائل و مشکلاتي که در حوزه زيرساخت با آن مواجه است، در حوزه آموزش و IT و قوانين و مقرارت در دو سال گذشته دستاوردهاي زيادي به دست آورده است. تشکيل صندوق مرمت و احياي بناهاي تاريخي و رفع قوانين و موانع دست و پا گيري که براي واگذاري بناها به بخش خصوصي با آن مواجه بوديم، از جمله اقداماتي است که از سوي اين سازمان پيگيري و به نتيجه رسيد.
وي با اشاره به 18 هزار بناي تاريخي ثبت شده در کشور افزود: براي واگذاري بناهاي تاريخي قابل واگذاري اقداماتي را انجام دادهايم و بايد تاکيد کنم اين يکي از دستاوردهاي مهم سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري بوده است. بناهايي که تا ديروز در حال نابودي بوده است در حال حاضر به صورت يک پکيج براي بهرهبرداري و مرمت در اختيار سرمايهگذاران قرار داده ميشود.
وي تاکيد کرد: اين همايش حداقل منفعتي که داشت اين بود که توانستيم با انديشهها و برنامههاي ديگري که در اين حوزه وجود دارد از نزديک آشنا شويم.
بقايي افزود: اميدواريم شرکت توسعه گردشگري اين همايش و برنامهها را ادامه دهد و اين همايش هم در دوره بعد با مشارکت ساير دستگاههاي متولي مانند صدا و سيما، وزارت و راه و .. بخش خصوصي و حتي حوزه هاي خارج از کشور اجرا شود.
مراسم اختتاميه نخستين همايش فرصتهاي سرمايهگذاري در صنعت گردشگري کشور با سخنراني قائم مقام سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري لحظاتي پيش به پايان رسيد. پس از اين سرمايهگذاران و افراد شرکت کننده در اين همايش براي بازديد از کاخ موزه سعدآباد به اين مکان اعزام خواهند شد.
102/
انتهای پیام/