وي با بيان اينکه طراحان سرمايه اصلي توليد فرش هستند، گفت: چين، هند و ترکيه در کمين نشستهاند و در آيندهاي نزديک طراحان ما را با قيمتي مناسب به خدمت گرفته و آثار آنها را به نام کشور خود در دنيا به ثبت خواهند رساند و بهدليل اينکه طرحي نو از طراحي خاص خلق شده است، هيچگونه شکايتي نيز مبني بر کپي بودن آنها نميتوان داشت.
بصام موج توليدکنندگان افغاني و پاکستاني که پشمهاي مرغوب سراسر کشور را با قيمتي بسيار مناسب خريداري ميکنند، هشداري جدي دانست و تصريح کرد: تحليلهاي نادرست انتشار يافته در سالهاي اخير که دليل رکود و عدم موفقيت فرش را در قيمت آن عنوان ميکردند نيز لطمه جبرانناپذيري به اين هنر صنعت وارد کرده است.
وي خلاقيت در طرح و کيفيت بالاي محصول را دو نقطه قوت بازار فرش ايران دانست و يادآور شد: کاهش قيمت فرش ضربههاي مهلکي به بازار وارد کرد و موجب شد کشورهايي مانند هند، چين و ترکيه با شناخت از موقعيت بازار جهاني رشد چشمگيري در زمينه فرش داشته باشند و زيراندازهاي بيکفيتي مانند \"دوري\"، \"پلاس\"، گيم بافتهاي ساده و فرشهاي گرهداري که از گرههاي ضايعاتي پرز و چرم بافته ميشد را در اين آشفته بازار به فروش برسانند.
مديرعامل شرکت سهامي فرش ايران با ابراز تأسف از اينکه قيمت فرش ايران با فرش هند مقايسه شده است، توضيح داد: فرش و قالي از هم جداست، زيرا قالي معني فرش را ميدهد که پرز و گره دارد و از نظر ابعاد، طرح و رنگ نيز متفاوت از فرش است اما در دنيا به فرش و قالي carpet ميگويند و هيچ تفاوت اسمي ميان آنها قائل نميشوند.
وي ادامه داد: حتي در بررسي بافتههاي داري در هند قيمت قالي بسيار بالاتر از فرش است.
اين مقام مسئول با بيان اينکه زماني هر متر از فرش ايران 90 دلار به فروش ميرسيد و فرش هند متري 14 دلار قيمت داشت، خاطرنشان کرد: اين مقايسه نادرست موجب شد نرخ فرش کاهش پيدا کند و از آنجا که توليد آن مراحل مختلفي ازجمله تهيه مواد اوليه، طراحي، بافت توسط بافنده و فروش را به همراه دارد، اين مسأله بر تمامي عوامل مذکور تأثير گذاشت.
مدير عامل شرکت سهامي فرش ايران استفاده از پشمهاي دباغي و مواد نامرغوب، رنگهاي ارزان قيمت شيميايي و بدون ثبات را از اثرات ديگر تخريب کاهش قيمت فرش کشور خواند و گفت: دستمزد بافنده در طول سالهاي گذشته رشد چنداني نداشته و همين امر بيانگيزگي را در اين افراد ايجاد کرده است. چنانکه بافندگان ديگر تمايلي به ادامه کار ندارند.
وي با تأکيد بر اينکه اگر قيمت طراحي فرش بالا رود، تمام افرادي که در مراحل مختلف توليد و فروش فرش هستند سودي کلان خواهند برد، تصريح کرد: جشنواره باغ گره تا حدودي زمينه نزديک شدن توليدکننده و طراح را فراهم کرده است و اميدواريم با اين اقدام هر لحظه و هر روز يک طرح جديد داشته باشيم تا ديگر نگران کپي آثار طراحيمان نباشيم زيرا هر کس از طرحهاي ما استفاده کند کهنهکار تقلي ميشود و بازنده بازار است.
112/M
انتهای پیام/