\"رويا رشيدي\" هنرمند تهراني در گفتگو با ميراث آريا(CHTN)، اظهار داشت: به‌دليل علاقه به بافت گليم و گبه، از سال 74 در شهرستان خرم‌آباد اقدام به تأسيس يک شرکت تعاوني فرش و گليم کرده‌ام.

وي افزود: اين شرکت را با هدف خود اشتغالي و کمک به رشد و گسترش بافت گليم و گبه در زادگاهم، خرم‌آباد، تأسيس کردم.

رشيدي با اشاره به اينکه گبه اصلي‌ترين محصول توليد شده در اين شرکت تعاوني است گفت: گبه نوعي فرش از جنس قالي است که در قطع قاليچه بافته مي‌شود.

هنرمند تهراني افزود: گبه پرزهاي بلندي دارد و در بافت آن از تعدد پود بيشتري استفاده مي‌شود که اين کار در نرمي گبه تأثير زيادي دارد.

وي درخصوص چگونگي بافت گبه توضيح داد: بيشتر بافندگان، بافت گبه را روي دارهاي افقي و بدون نقشه انجام مي‌دهند.

رشيدي ادامه داد: براي تار گبه از نخ پنبه‌اي مخلوط با موي بز استفاده مي‌شود و پود آن نيز اغلب از پشم گوسفند است.

وي با اشاره به نقوش به کار رفته در گبه، تصريح کرد: طرح‌هاي مورد استفاده در گبه، برگرفته از نقوش ذهني بيانگر احساس بافنده در زمان بافت آن است.

هنرمند تهراني در ادامه مشکلات پيش روي هنرمندان اين رشته را مورد توجه قرار داد و گفت: نداشتن بازار فرش مهمترين مانع ادامه فعاليت بافندگان گبه در اين منطقه است.

وي با بيان اينکه در گذشته 20 هنرمند در شرکت تعاوني فرش و گليم خرم‌آباد مشغول به کار بودند، يادآور شد: درحال‌حاضر به‌دليل فروش نداشتن توليدات و پرداخت نشدن دستمزد بافندگان، تنها 6 نفر در اين شرکت به کار مشغولند.

رشيدي در پايان خواستار حمايت مسئولان صنايع‌دستي استان لرستان براي کمک به بازاريابي و به فروش رساندن توليدات هنرمندان شد.

M/114


انتهای پیام/

کد خبر 1386061034