به گزارش ميراث‌آريا( CHTN)، \"پروين محبي نوگوراني\" که 5 سال است به دوخت لباس‌هاي محلي مي‌پردازد، افزود: با گسترش شهرنشيني در کشور و تلاش روستاييان براي نزديک شدن به فرهنگ شهر، لباس‌هاي محلي روز به روز به انزوا کشيده شده‌است.

وي بر لزوم استفاده از لباس‌هاي محلي تأکيد کرد و افزود: تلفيق لباس‌هاي سنتي با رنگ‌ها و پارچه‌هاي امروزي و مورد پسند جوانان موجب خواهدشد تا بار ديگر شاهد استفاده از اين لباس‌ها در سطح جامعه باشيم.

خياط دزفولي که لباس عروس را با پارچه‌هاي امروزي و به سبک بختياري مي‌دوزد، گفت: لباس بختياري به دليل پوشيده بودن کاربرد بيشتري نسبت به ساير لباس‌هاي محلي دارد.

محبي نوگوراني در ادامه لباس‌هاي محلي متنوع استان خوزستان را مورد توجه قرارداد و تصريح کرد: شهرهاي شوشتر، دزفول، هنديجان، ايذه، گوته‌ونه و مسجد سليمان هر يک لباس محلي مخصوصي دارند.

وي به رنگ‌هاي تند و گرم و در عين حال شاد لباس‌هاي محلي استان خوزستان اشاره کرد و افزود: رنگ‌هاي تيره در لباس‌هاي محلي خوزستان مخصوص مراسم عزاداري است و اغلب زنان سالخورده لباس تيره مي‌پوشند.

اين هنرمند در پايان خاطرنشان کرد: تأسيس سايتي براي معرفي لباس‌هاي محلي استان خوزستان و به نمايش‌گذاشتن آنها در معابر عمومي در ايام نوروز، راه‌هايي است تا مردم را با اين لباس‌هاي محلي آشنا کنيم.

M/111




انتهای پیام/

کد خبر 1386061130