در گذشته بخش عمده‌اي از درآمد مردم، به‌ويژه روستاييان از بافت و فروش انواع جاجيم حاصل مي‌شد، اما اين حرفه و هنر اصيل مي‌رود تا در گذر زمان به دست فراموشي سپرده شود.

معاون صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي زنجان به ميراث آريا (chtn) گفت: پشتيباني از اين هنر و صنعت، مي‌تواند زمينه و فرصت‌هاي شغلي مناسبي براي روستاييان فراهم کند.

\"شاهپور سليمانپور\" به جاذبه‌هاي هنر جاجيم‌بافي اشاره کرد و افزود:با وجود انواع فرش‌هاي دستبافت نفيس، جاجيم همچنان به‌ لحاظ نقش و نگار، طبيعي و زنده ‌بودن رنگ و مقاومت بهترين است.

وي گفت: براي رونق اين حرفه، بايد کارگاه‌هاي اختصاصي در روستاها ايجاد و مشکل مکاني هنرمندان اين صنعت برطرف شود.

وي توضيح داد:‌ با اينکه نزديک به ‪ ۲۱۵‬ خانوار جاجيم‌باف در اين ‌استان وجود داشتند، به تدريج و طي سه ‌سال اخير به دليل پايين بودن دستمزد و نامرغوب بودن مواد اوليه، از اين حرفه دست کشيده‌اند.

به‌گفته‌ سليمانپور، جاجيم‌بافي در کليه مناطق استان زنجان به‌خصوص شهرستان طارم از سابقه‌ طولاني و شهرت زيادي برخوردار بوده است.

معاون صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي زنجان گفت: \"جاجيم\"، با استفاده از نخ پشمي رنگ شده با گياهان مختلف در طرح‌ها و رنگ‌هاي متنوع بافته مي‌شود.

وي يکي‌ از برنامه‌هاي صنايع‌دستي استان زنجان را حمايت از صنايع‌دستي، احيا و ترويج صنايع منسوخ شده از جمله جاجيم‌بافي برشمرد و افزود: جاجيم علاوه ‌بر اينکه به‌عنوان فرش استفاده مي‌شود، در تزيين مکان‌هاي آييني- سنتي نيز به‌کار مي‌رود.

سليمانپور افزود: صنعت‌دستي به‌عنوان يکي‌ از ارکان توسعه اقتصادي استان و در کنار کشاورزي و دامداري، در اقتصاد خانواده‌هاي منطقه نقش بسزايي ايفا مي‌کند.‬

M/113


انتهای پیام/

کد خبر 138606122