هفته کوتاه کاري گذشته ميراث هچنان پربار بود. شناسنامه‌اي براي آثار منقول، تلاش براي حفظ بازار بزرگ تهران، نمايش 300 شي تاريخي ايران در مکزيک، چهارچوبي کلي براي مرمت آثار تاريخي، جمع‌آوري مستندات تاريخي ايران با کشورهاي حاشيه خزر، کشف کانال‌هاي آبي فلک‌الافلاک و ..... تلاش ميراثي‌ها براي حفاظت هرچه بهتر از آثار و فرهنگ اين سرزمين بود.

شناسنامه‌‌اي براي آثار منقول
پس از مدت‌ها رايزني، بالاخره سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري براي حفاظت آثار منقول در دست مردم و نيز جلوگيري از سوءاستفاده آن‌ها، تصميم به ثبت اين آثار کرد. ثبت اين آثار باعث جلوگيري از خريد و فروش مالکان نمي‌شود و اين سازمان قصد ندارد که آثار منقول موجود را به تملک درآورد، بلکه با اين عمل آثار موجود داراي شناسنامه خواهند شد.

به صاحب اثر نيز شناسنامه‌اي داده مي‌شود تا از هرلحاظ صاحبان آثار آسوده خاطر باشند. از اين طريق در امر خريد و فروش آن‌ها مشکلي پيش نمي‌آيد. همچنين براي مرمت آن‌ها، افراد مي‌توانند با خيالي آسوده آثارشان را به کارشناسان مربوطه بسپارند. با اين عمل در حفظ و نگهداري اين آثار کوششي بيشتر خواهد شد و هويت‌هاي منقول ملي نيز شناسايي مي‌شود.

مرمت راسته به راسته بازار بزگ تهران
بازار فراموش شده تهران که از دوره قاجار محل کسب، تجمع و برگزاري مراسم مذهبي تهران بوده، راسته به راسته مرمت مي‌شود. اين عمليات زماني صورت گرفت که ميراث فرهنگي تهران احياي فضاي پيرامون بافت‌هاي تاريخي و نيز تجهيز بازار را باتوجه به نيازهاي امروزي اين منطقه الزامي دانست. بافت بازار آثار تاريخي بسياري دارد که نگهداري از آن‌ها لازم و ضروري است.

بازار مزيني نخستين قسمت از بازار بزرگ است که مرمت آن شروع شده است. سقف‌هاي چوبي و اجراي سقف‌ها به صورت گنبدي شکل، بدنه بازار و سپس کف‌سازي آن مرمت مي‌شود.

نمايش تمدن ايران در مکزيک
ايران نمادي از پرديس که معرف فرهنگ، هنر و تمدن ايران است در پوئبلاي مکزيک گشايش يافت. اين دومين نمايشگاه از آثار و تمدن ايران زمين بوده که با حضور قائم مقام سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري ايران در شهري از کشور مکزيک گشايش يافته است.

در اين نمايشگاه بيش از 300 شي تاريخي به مدت سه ماه به نمايش گذاشته مي‌شود.

پايان پژوهش مردم‌شناسي پس از 17 سال
پس از 17 سال تلاش پژوهشکده مردم‌شناسي در زمينه پژوهش و فعاليت‌هاي مردم‌شناسي در 310 شهرستان مختلف ايران، اين مطالعات به پايان رسيد.

نتيجه 265 پژوهش در اختيار اين پژوهشکده قرار گرفته و پژوهشگاه منتظر ارسال باقي تحقيقات است.

يزد در انتظار تاريخ شکل‌گيري
شهر تاريخي يزد سردرگم تاريخ شکل‌گيري خود است. به همين منظور باستان‌شناسان براي مشخص شدن تاريخ يزد مشغول به گمانه‌زني‌هاي مختلف در سطح شهر پرداخته‌اند.

تاکنون داده‌هايي بدست آمده اما تا پايان کار باستان‌شناسان نمي‌توان نظر قطعي داد.

حکمي کلي براي مرمت‌هاي کلي
به‌خاطر مرمت‌هاي سليقه‌اي و غير اصولي آثار تاريخي، دفتر حفظ و احياي بناها و محوطه‌هاي تاريخي حکمي را با عنوان حکم مرمت براي تمامي استان‌ها از اول شهريور فرستاده است. اين حکم تا زمان تهيه منشور مرمت يعني يک سال، اعتبار دارد.

براساس اين منشور، استان‌ها بايد در يک چارچوب به مرمت آثار بپردازند و اين خود باعث حفاظت اصولي آثار تاريخي خواهد شد.

جمع‌آوري مستندات روابط ايران با کشورهاي حاشيه خزر
ميراث فرهنگي مازندران مي‌خواهد تا اسناد مکتوبي که به روابط ايران با کشورهاي حاشيه درياي مازندران، آسياي ميانه و قفقاز مربوط مي‌شود را جمع آوري کند. بخشي از اين اسناد به موضوعات تاريخي مربوط مي‌شود .

تاکنون بخشي از اسناد تاريخي موجود در سازمان و اسناد کتابخانه ملي با موضوع روابط فرهنگي، اجتماعي،‌ سياسي و اقتصادي ايران با کشورهاي همسايه خزر، شناسايي و گردآوري شده است.

سعدي از کنج بيرون مي‌آيد
سعدي غريب در محله فقيرنشين شيراز بالاخره مورد توجه مسئولان قرار گرفت. براي همين براي معرفي و شناسايي هرچه بيشتر آثار و شخصيت وي در محوطه مقبره سعدي، مرکز سعدي شناسي با اعتبار يک ميليون ريالي ايجاد مي‌شود.

مرحله اوليه اين طرح که شامل مطالعات و طراحي بوده به پايان رسيده است.

واگذاري آثار تاريخي به بخش خصوصي
40 قرارداد ميان صندوق احيا و بهره‌برداري از اماکن تاريخي با بخش خصوصي براي واگذاري بناهاي تاريخي امضا شد. در حاشيه همايش ف
رصت‌هاي سرمايه گذاري در گردشگري شش بناي تاريخي شامل کاروانسراهاي قصر بهرام، مرنجاب، ديرگچين، باغ‌هاي تفت و حجت‌آباد وزير به منظور مرمت و بهره‌برداري به بخش خصوصي واگذار شد.

همچنين مديرعامل صندوق احيا و بهره‌برداري از اماکن تاريخي از امضاي چندين قرارداد با بخش خصوصي به منظور واگذاري و مرمت بناهاي تاريخي خبر داد.

تنديس عمر خيام در دانشگاه \"کمپلوتنسه\"مادريد
تنديسي از حکيم عمر خيام نيشابوري رياضيدان ، فيلسوف و شاعر ايراني در جهت گسترش روابط فرهنگي جمهوري اسلامي ايران با اسپانيا در دانشگاه \"کمپلوتنسه\"مادريد نصب شد.

اين تنديس را گروه مجسمه‌سازي پرديس هنرهاي زيباي دانشگاه تهران ساخته و به اين دانشگاه اهدا کرده است.

کانال‌هاي آبي پيشرفته در فلک‌الافلاک
پس از پايان سومين فصل مطالعات باستان‌شناسي فلک‌الافلاک مسير کانال‌هاي آبي فلک‌الافلاک شناسايي شد. همچنين با وجود اينکه فلک‌الافلاک بر روي يک سايت باستاني قرار دارد، تاکنون لايه‌نگاري نشده بود. براساس مطالعات انجام شده عمق لايه‌هاي فضاي داخلي قلعه تا 12 متر تخمين زده شد که در اين فصل از کاوش تنها تا پنج متر آن گمانه‌‌زني شد.

کانال تقسيم آب با کف‌پوش سفالي و کانال دفع آب و فاضلاب دو نوع کانالي است که در کف قلعه کشف شده است.

117/

انتهای پیام/

کد خبر 138606124